avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard Cristian

Activitate Eduard Cristian

Buna ziua. Vin cu o situatie dubioasa. Am achizitionat un autovehicul al carui proprietar a decedat. Mostenitorul, a venit in tara si a obtinut un certificat de mostenire in care nu e trecut in mod specific acest autoturism. De asemenea, trebuie sa precizez ca mostenitorul nu are nationalitate romana. Masina, de asemenea, intr-un mod dubios nu apare pe rol fiscal la primarie dar totusi nu este radiata si s-a circulat cu ea pana anul trecut. Intrebarea este: cum as putea inmatricula masina, daca mostenitorul nu o poate trece la fiscal, neavand cetatenie? In continuare masina figureaza ca inmatriculata.
Buna ziua. As dori sa cumpar o motocicleta la care se ofera ceritificat fiscal. Din ce am inteles, motocicleta provine din judetul Sibiu unde s-a eliberat fiscal de la proprietar. Cumparatorul nu a trecut-o pe numele lui si a vandut motocicleta in Targu Mures, unde noul proprietar a tinut-o in garaj netrecand-o pe numele lui. Initial m-am bucurat ca se ofera fiscal dar din ce am citit, fiscalul e valabil 30 de zile si toata treaba vanzare-cumparare-revanzare s-a petrecut pe parcursul a cateva luni. Intrebarea mea este, daca motocicleta se afla inca pe numele proprietarului din Sibiu si singurul fiscal disponibil provine din Sibiu, as putea s-o trec pe numele meu? Sau voi avea probleme