avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal valabilitate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal valabilitate

Buna ziua. As dori sa cumpar o motocicleta la care se ofera ceritificat fiscal. Din ce am inteles, motocicleta provine din judetul Sibiu unde s-a eliberat fiscal de la proprietar. Cumparatorul nu a trecut-o pe numele lui si a vandut motocicleta in Targu Mures, unde noul proprietar a tinut-o in garaj netrecand-o pe numele lui. Initial m-am bucurat ca se ofera fiscal dar din ce am citit, fiscalul e valabil 30 de zile si toata treaba vanzare-cumparare-revanzare s-a petrecut pe parcursul a cateva luni. Intrebarea mea este, daca motocicleta se afla inca pe numele proprietarului din Sibiu si singurul fiscal disponibil provine din Sibiu, as putea s-o trec pe numele meu? Sau voi avea probleme
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:09, 29 August 2019
Dispozitiile in vigoare prevad obligativitatea ca la incheiere documentului de tranzmitere drept de proprietate bun mobil,vanzatorul sa prezinte certificat fiscal
In cazul in care vanzatorul nu a notat bunul mobil pe rolul sau fiscal nu va poate elibera certificat fiscal
Solutia este ca vanzatorul sa parcurga procedura de inmatriculare bun mobil dar si acesta va intampina greutati daca a expirat termenul de valabilitate certificat fiscal
Proprietarul din acte nu mai poate elibera alt certificat fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal - înstrăinare nobo nobo Va salut, Am tot cautat pe forum dar nu am înțeles foarte bine și am nevoie de puțin ajutor în a cumpăra o mașină și o motocicleta. Ultimile 2 ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul inmatriculat ro de la proprietar care nu a inmatriculat masina pe numele sau Eugeniu Chelaru Eugeniu Chelaru Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul inmatriculat in Romania. Problema este ca proprietarul actual nu a inmatriculat autovehiculul pe numele ... (vezi toată discuția)
Impozit auto GraurA GraurA Buna ziua, Am cumparat o masina inmatriculata in RO in urma cu 5 ani si pana in prezent nu am trecut-o pe mine si nu am platit impozit auto pe ea. 1. ... (vezi toată discuția)