avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiscal - înstrăinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiscal - înstrăinare

Va salut,

Am tot cautat pe forum dar nu am înțeles foarte bine și am nevoie de puțin ajutor în a cumpăra o mașină și o motocicleta.

Ultimile 2 motociclete care le-am văzut nu aveau același proprietar ca în acte, erau doar înstrăinate. Și cel puțin ultima as vrea sa o cumpăr dar actualul proprietar este defapt a 3-a persoana pe care este înstrăinat bunul.
Este posibil asa ceva, adică legal?

Și mi-a zis ca este nevoie doar de un act de vânzare cumpărare cu care el merge primărie/fisc și scoate fiscalul.
Eu am nevoie de fiscalul lui sau al proprietarului din certificat? Are nevoie de contractul de vânzare-cumpărare pentru a scoate fiscalul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:26, 9 Mai 2017
Vanzatorul are obligatia ca la intocmirea documentelor de tranzactionare bun mobil sa depuna fisa de radiere si certificatul fiscal
Daca vanzatorul nu figureaza in documentele vehiculului drept proprietar ,atunci nu poate prezenta nici fisa de radiere nici certificat fiscal,situatie in care cumparatorul va intampina greutati la inmatriculare
Salut.

Care din proprietar cel din certificat sau cel care deține bunul prin actul de vânzare cumpărare?

Și eu am nevoie de fiscalul cui?

Mulțumesc
Este vorba despre persoana consemnata in CIV
De multe ori intre proprietarul din CIV sunt implicate responsabilitatea mai multor detinatori ai bunului mobil care au detinut vehiculul dar nu au parcurs procedura inmatricularii acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare automobil blajaura blajaura In luna august 1916, soacra mea a vandut un autoturism ( folosit ), facand un contract de vanzare cumparare nefiind inregistrat la notar si nefiind finalizat ( ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism puni puni Buna ziua. Am un caz complicat si va rog mult o sugestie de rezolvare. Un contribuabil a vandut un autoturism si pe baza acelui contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)