Am cumparat o masina inmatriculata in RO in urma cu 5 ani si pana in prezent nu am trecut-o pe mine si nu am platit impozit auto pe ea.
1. Daca vreau sa o trec pe mine va trebui sa platesc impozitul auto si din urma (5ani) sau doar incepand cu ziua cand o trec pe mine?
2. Daca vreau sa o vand, cumparatorul va trebui sa plateasca impozitul auto si din urma (5ani) sau doar incepand cu ziua cand o va trece pe el?
In conditiile mentionate veti intampina dificultati la inmatriculare vehicul
Proprietarul datoreaza obligatii la buget de la data achizitiei bunului
Daca intentionati sa vindeti vehiculul va trebui sa aveti achitate la zi obligatiile aferente,altfel nu vi se elibereaza certificatul fiscal obligatoriu pentru procedura de tranzmitere a dreptului de proprietate asupra bunului mobil
Masina am cumparat-o de la o persoana care nici el nu a trecut-o pe el.
O reprezentare grafica ar fi:
Primul proprietar a cumparat-o in 2007 si a platit impozitul pe tot anul
Al doilea proprietar a cumparat-o in 2008 si nu a trecut-o pe el si nici nu a platit impozit
Eu am cumparat-o in 2012 si nu am trecut-o pe mine pana in prezent si nu am platit impozit
Nu am certificatul fiscal nici de la primul proprietar, nici de la al doilea.
Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a inmatricula autovehicolul / vinde ?
Pentru ca dv sa puteti inmatricula vehiculul,initial trebuie sa incheiati document legal pentru trasfer drept de proprietate asupra vehiculului
Dv ati achizitionat auto de la vanzator care nu detinea calitatea de proprietar,nu a notat auto pe rolul sau fiscal respectiv nu a putut sa va prezinte certificat fiscal
Unica varianta sa deveniti proprietar auto este actiune in instanta care sa dispuna hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
Veti intampina dificultati majore privitor la certificatul fiscal