avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare autovehicul inmatriculat Ro de la proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare autovehicul inmatriculat Ro de la proprietar care nu a inmatriculat masina pe numele sau

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un autovehicul inmatriculat in Romania.
Problema este ca proprietarul actual nu a inmatriculat autovehiculul pe numele sau (au trecut 30 de zile de cand a achizitionat autovehiculul). Proprietarul a achizitionat autovehiculul de la o firma si detine factura fiscala.
Intrebarea mea este: De ce acte am eu nevoie ca sa pot achizitiona acest autovehicul si apoi sa-l pot inmatricula pe numele meu?
Cu multumiri,
Eugeniu Chelaru
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Eugeniu Chelaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugeniu Chelaru , utilizator 21:53, 25 August 2017
Ca sa nu intampinati greutati la inmatriculare,solicitati vanzatorului sa parcurga procedura de inmatriculare vehicul,ocazie cu care va putea sa va prezinte certificat fiscal si fisa de radiere auto-documente obligatorii la tranzactionarea dreptului de proprietate asupra bunului mobil
Cand spuneti procedura de inmatriculare va referiti la faptul ca vanzatorul trebuie sa-si fac programare la politie si sa inmatriculeze efectiv masina pe numele sau? Asta ar dura saptamani de zile.
Eu nu sunt in clar daca inafara certificatului de atestare fiscala pe care vanzatorul mi-l preda dupa ce am facut contractul de vanzare-cumparare si am mers la primarie cu fisa de inmatriculare, mai am nevoie si de certificatul de atestare fiscala de la firma care i-a vandut lui autovehiculul.
Pe site-ul www.spcrpcivcluj.ro la acte necesare transcrierii apare si punctul "15.Atestat fiscal lângă fiecare contract de vânzare-cumpărare succesiv."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autovehicul AdrianSNA AdrianSNA Buna ziua. Doresc sa cumpar un autovehicul, prin cotract de vanzare-cumparare intre doua persoane fizice. Proprietarul actual, care l-a achizitionat legal, in ... (vezi toată discuția)
Vânzare - cumparare auto mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am cumpărat o mașină în luna octombrie 2017, dar certificatul fiscal l-am primit in 4 ianuarie 2018 . Intrebarea mea este : Primesc amenda ,daca ma duc sa ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto Vladynitu Vladynitu Buna seara,am cumparat și eu o mașina de la un vecin ,Vecinul a cumpărat o de la proprietar pe 15.12.2014 Vecinul o are la financiar doar ca el nu a ... (vezi toată discuția)