avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare autovehicul

Buna ziua. Doresc sa cumpar un autovehicul, prin cotract de vanzare-cumparare intre doua persoane fizice. Proprietarul actual, care l-a achizitionat legal, in urma cu cativa ani, in aceleasi conditii, nu l-a declarat insa la finante. Are un contract de vanzare-cumparare si toate actele bunului, dar la finante, acesta figureaza pe numele fostului proprietar. Cum trebuie procedat, in aceasta situatie? Pot incheia contractul cu posesorul actual, urmand sa il declar eu la finante si sa fie scos, astfel, de pe numele celuilalt? Este valabil contractul anterior, intre cele doua pesoane? Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru reglementarea situatiei si achizitionarea autovehicului, indeplinind toti pasii legali? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:50, 23 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu va recomand sa cumparati un asemenea autovehicul decat daca sunteti pregatit sa asteptati pentru a va inmatricula autovehiculul doar in urma unei actiuni in instanta.

Teoretic, o astfel de vanzare este perfect valabila, insa lipsa certificatului de inregistrare fiscala de la proprietarul anterior (cel care apare ca si proprietar la finante), va impiedica sa va transcrieti autoturismul pe numele dvs. Veti putea obtine transcrierea autoturismului pe numele dvs. doar dupa ce va veti judeca atat cu vanzatorul dvs., cat si cu proprietarul anterior (in cadrul aceluiasi litigiu).

Daca veti cumpara acest autovehicul, este bine sa obtineti cat mai multe informatii si de la proprietarul anterior pentru a-l putea cita in instanta.

Teoretic, daca vanzatorul dvs. nu si-a inscris la finante masina pe numele sau, inseamna ca nici in evidentele Serviciului de Inmatriculare Auto nu s-a operat transferul dreptului de proprietate (puteti verifica cartea de identitate a masinii). Daca totusi in cartea masinii apare ca si proprietar vanzatorul dvs., acesta poate sa isi inscrie masina si sa vi-o dea impreuna cu certificatul de atestare fiscala pentru a va lipsi de neplacerile ulterioare.
Daca intentionati achizitia bunului mobil de la actualul detinator veti intampina probleme majore la inmatriculare
Detinatorul vehiculului deoarece nu a finalizat procedura de inmatriculare nu poate sa va prezinte certificat fiscal-document obligatoriu pentru inmatriculare vehicul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autovehicul Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un autoturism de la o persoana aflata in strainatate. Autovehiculul este inregistrat in Romania. Masina imi va fi livrata de ... (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism (posibile probleme) Giorgiana1986 Giorgiana1986 Buna ziua, Am cumparat un autoturism de la un tip din Bucuresti , dar cu numere de Maramures si acte de Maramures (al fostului proprietar) Am facut in ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism inregistrat pe firma Alynutzza22 Alynutzza22 Buna ziua , Vreau sa cumpar un autoturism inmatriculat pe firma, vanzatorul a spus ca ofera pe langa cartea de identitate si talonul masinii si ... (vezi toată discuția)