avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate mestereaga

Activitate mestereaga

Buna ziua,
Daca intr-un titlu de proprietate sunt trecuti trei proprietari (toti sunt decedati) si se doreste intabularea, se poate face pe numele acestora?
Mai mult, cum se stabilesc cotele? se considera cote egale de 1/3?
Multumesc
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- detin TP in care sunt trecuti 3 proprietari, acestia nu au niciun grad de rudenie si sunt decedati
- in TP sunt trecute mai multe parcele ca teren arabil extrabilan
- exista mostenitor pentru fiecare proprietar din TP, dar nu este facuta succesiune dupa acestia
- fiecare au 1/3 din toate parcelele trecute in titlu, dar acestia s-au inteles verbal si au imparti parcelele astfel incat bunicul meu lucreaza 1/2 dintr-o parcela, iar unul din mostenitorii celui de-al doilea proprietar lucreaza 1/2. Mostenitorul celui de-al treilea proprietar nu lucreaza aceasta parcela pentru ca a primit in schimb alta. Nu am niciun act care sa dovedeasca acest lucru.

Bunicul meu doreste sa intre in posesia jumatatii pe care o lucreaza. Cum este posibil acest lucru avand situatia descrisa? Am discutat cu mostenitorii si au fost de acord cu acest lucru, dar ma intereseaza ce acte sunt necesare si ceare e cea mai avantajoasa solutie privind costurile / timpul.

Multumesc