avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Daca intr-un titlu de proprietate sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Daca intr-un titlu de proprietate sunt trecuti trei ...

Buna ziua,
Daca intr-un titlu de proprietate sunt trecuti trei proprietari (toti sunt decedati) si se doreste intabularea, se poate face pe numele acestora?
Mai mult, cum se stabilesc cotele? se considera cote egale de 1/3?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:27, 23 August 2021
Nu, trebuie deschisa succesiunea fiecarui decedat. Succesorii fiecaruia vor mosteni partea care li se cuvine.
Ba da, se poate intabula dreptul de proprietate si pe numele defunctilor. Dar, care ar fi interesul sa faceti asta? Platiti tarif de intabulare si acum, pe numele defunctilor si ulterior, cand dezbateti succesiunea, pentru intabularea pe numele mostenitorilor.
Cata vreme nu sunt specificate cote se presupune ca ele sunt egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)