avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ...

Buna ziua.
am o intrebare legata de o succesiune mai complicata.
avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total)
in titlu de proprietare sunt 4 proprietari. au dobandit aceste terenuri prin mostenire.
sa zicem ca cei 4 proprietari sunt A,B,C,D
A- este decedat (sotia la fel), au avut 2 copii.
B-este decedat (sotia la fel), au avut 1 copil
C-este decedat (sotia la fel), au avut 1 copil
D- este decedat(sotia la fel) au avut 1 copil, care este parazilat si nu mai traieste in tara.


terenurile au fost folosite de A care a platit impozit.
dupa moartea lui A copii lor nu mai au nevoie de aceste terenuri, dar au platit in continuare impozit (pt toate terenurile). ei vor sa faca succesiunea si partajul ca sa faca fiecare ce vrea cu partea lui si sa plateasca impozit fiecare.
copii lui B si C sunt de acord cu succesiunea, nu renunta la teren, dar nu au platit pana acum impozit si nici nu au de gand sa plateasca. (nici macar pentru partea lor, ce a fost platit de copii lui A)
copilul lui D nu renunta la teren, dar nici nu vine in tara ca sa faca succesiunea. impozit nu plateste

ce este de facut in aceasta situatie? cum sa faca copii lui A,B,C succesiunea si partajul fara copilul lui D?

multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 14:02, 8 Iunie 2022
In primul rand ca D nu trebuie sa renunte la teren (la partea lui) ci sa fie de-acord cu partajul care se va face in mod egal intre cei 4 succesori initiali (decedati), indiferent cati copii are fiecare. Va trebui dezbatuta succesiunea si dupa sotiile acestora, mai ales daca au decedat dupa sotii lor. Dar si daca au decedat inainte fiindca acestea au fost mostenite si de sotii lor (pe langa copii) deci ulterior, in masa succesorala a sotilor lor intra si bunurile sotiilor.
A (respectiv copiii sai) va/vor avea un drept de creanta asupra sumelor platite cu titlu de impozit, fata de fiecare succesor (respectiv copiii acestora), proportional cu ce se cuvine din mostenire fiecaruia.
D poate da procura de reprezentare la toate succesiunile. Daca nu va face acest lucru si va fi citat la dezbatere unde, insa, nu se va prezenta, in opinia mea va fi considerat strain de succesiune si cota lui se va imparti celorlalti succesori (veri ai sai).
Daca nu va intelegetitoti la notar, veti merge in instanta. Dar tot va trebui sa dezbateti toate succesiunile, in ordinea deceselor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)