avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate primit dupa moartea titularului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate primit dupa moartea titularului

Buna seara,
va cer ajutorul pentru a intelege cat primesc eu din retrocedarea unui teren pe legea 18/1991.
Pe titlu scrie ca cetatenii A, B, C si D, mostenitorii defunctului P.G. primesc 4 hectare teren.
Titlul de proprietate este datat martie 1996.
Eu sunt mostenitorul lui A, care a decedat in 1993, deci cu 3 ani inainte de a intra in proprietatea terenului. Dar A. a avut un sot , care a decedat dupa A , iar acest sot avea un copil din alta casatorie.
Intrebarea mea este: la mostenirea terenului din partea lui A , vine doar unicul copil al lui A sau trebuie cautat copilul din alta casatorie al sotului , sot care a murit cum am spus.
Cel mai recent răspuns: psimona22 , utilizator 13:08, 9 Iulie 2018
La mostenirea lui A vine doar copilul sau. Ar avea drept de mostenire copilul sotiei sale, provenit din casatoria anterioara a acesteia, doar daca A l-ar fi infiat pe acest copil.
Asa credeam si eu , cum spuneti dvs. dar un notar din oras mi-a spus ca trebuie sa-l caut pe copilul sotului lui A ( A e mama mea ) , pentru ca el are drept la mostenire dupa tatal lui. Si acum sunt mai confuza .
Are sau nu dreptul acel copil , tinand cont si de faptul ca terenul a intrat in proprietatea mamei mele la 3 ani dupa decesul ei. Asta nu conteaza ?
Poate nu am inteles eu bine: pe titlu e numele lui A (impreuna cu B,C,D), mostenitor al lui PG. Deci este un teren mostenit de A de la tatal lui. Da? Daca este asa, sotia lui A nu are drept de mostenire. Doar copiii lui A, adica dv. Nu si copilul lui A anterior casatoriei.
Mergeti la alt notar!

psimona22 a scris:

Asa credeam si eu , cum spuneti dvs. dar un notar din oras mi-a spus ca trebuie sa-l caut pe copilul sotului lui A ( A e mama mea ) , pentru ca el are drept la mostenire dupa tatal lui. Si acum sunt mai confuza .
Are sau nu dreptul acel copil , tinand cont si de faptul ca terenul a intrat in proprietatea mamei mele la 3 ani dupa decesul ei. Asta nu conteaza ?

Da, e un teren mostenit de A , de la tatal sau.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
psimona22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren markus-gend markus-gend Bună ziua, Am și eu o speță destul de complicată care își caută rezolvarea, sper să îmi puteți acorda sprijinul dumneavoastră. X și Y se ... (vezi toată discuția)
Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)