avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru

buna ziua,
sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs.
Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel:
Titlu de proprietate emis pe legea 18/1991 direct pe numele celor 4 copii,cu specificatia pe titlu ...mostenitori ai defunctului X..
.Fiind o promisiune de familie ,verbal terenurile ii revin unui singur copil din cei 4(adica tatalui meu care a decedat,astfel se doreste de catre toti implicati ca terenurile toate sa ajunga pe numele meu).
Unul din cei 4 copii de pe TP este decedat si trebuie sa facem supliment la succesiune(succesiunea a fost dezbatuta dar fara cota de 1/4 din aceste terenuri),el avand 3 mostenitori dintre care 2 decedati.DECI alte 2 suplimente la succesiuni.Pana acum e bine pentru ca la succesiuni nu este nevoie de CADASTRU.Si cand spun cuvantul cadastru deja intru in <crize>,sa va explic si de ce:
pentru ca aceasta cota de 1/4 sa ajunga pe numele unui singur mostenitor trebuie sa facem partaj succesoral si pentru partaj este nevoie de CADASTRU.Ne supunem legii si facem cadastru.Dar nu exista planuri parcelare la primarie!!!!!deci nu putem sa facem cadastru ca Romania a intrat in <MARELE> PROGRAM NATIONAL DE CADASTRU SI CARTE FUNCIARA(sper ca asa se numeste) care se misca cu viteza statuii si cadastru dupa hartile vechi detinute de primarii nu se mai face.Deci ce-i de facut in situatia asta?Trebuie sa astept inca cativa ani buni pana se vor face planurile parcelare ca sa obtin si eu un amarat de cadastru si sa-mi rezolv odata situatia terenurilor pana nu mai mor alti mostenitori?
Deci cum pot face cadastru in situatia prezentata pentru ca ulterior vreau sa-l si vand cat mai repede?

si inca o intrebare:
sa spunem rezolv situatia de mai sus fara cadastru si cota de 1/4 ajunge pe numele unuia singur.
alta cota de 1/4 este a mea ca si mostenitor al tatalui meu
alta cota de 1/4 este a unui singur mostenitor.
alta cota de 1/4 este a matusii mele,singura in viata din cei 4 de pe titlu de proprietate.


deci toti in viata cu cotele de 1/4.Cum se rezolva situatia astfel incat tot terenul sa ajunga pe numele meu(dorinta comuna cu toti)?
1. se poate face sub forma de deschidere succesiune a bunicului astfel incat ei sa dea declaratie de renuntare(ar fi ideal asa pentru ca nu trebuie cadastru)?
2. se face partaj voluntar si eu simbolic sa le dau o sulta?
3. sau ...(si sper sa nu fie asa)...sa se faca vanzare cu obligatia de a pune oferta de vanzare la primarie 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 02:48, 25 Iunie 2016
Varianta 1) era posibila numai daca toti cei 4 copii ai bunicului ar fi fost in viata la acest moment, pentru a putea da declaratiile de renuntare.
Si la varianta 2) va trebuie cadastru.

... tare mi-e teama ca fara cadastru nu puteti face nimic ... :(
dar cei 2 mostenitori ai celor 2 decedati nu pot da declaratie de renuntare?
Mai intai trebuie sa accepte, ca sa aiba la ce renunta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-unul dintre ei este mostenitorul legal al cotei de 1/4
-pentru celalalt ne chinuim acum cu suplimentul la succesiune sa gasim un notar care sa faca partajul fara cadastru ca sa fie unic cu 1/4
-eu sunt legal mostenitorul pe 1/4 a tatalui
- matusa mea in viata pe cota ei 1/4.
Deci ,daca am rezolva problema cu suplimentul si partajul pt cel de-al doilea,ar fi 3 mostenitori legali ai celor 3 defuncti si matusa in viata.Pot astfel sa deschid succesiunea bunicului in care toti dau declaratie de renuntare in favoarea mea?Titlul de proprietate este emis pe legea 18/1991 si este de forma CETATEANUL...X,Y,Z,T..(adica cei 4 copii)..MOSTENITORI AI DEFUNCTULUI...W..
Buna seara, ar fi util daca puteti sa faceti o prezentare mai judicioasa, in sensul sa numiti mostenitorii, fie A, B, C, D, fie C1, C2, .., fi Ion, Ghe, etc si pentru fiecare in parte daca si cati mostenitori legali (inclusiv soti supravietuitori) exista.
Apoi sa prezentati data decesului fiecaruia (mostenitori ai defunctului, precum si descendenti ai mostenitorilor), apoi data si cine a introdus cererea in restituire a terenurilor si data emiterii titlului.
Totodata este necesar de stiut daca masa succesorala a fiecaruia (vorbim de mostenitorii care ar trebui sa renunte in favorem si descendentii lor - apropo, daca nu renunta toti, renuntarea in favorem este egal acceptare urmata de o alta forma de instrainare), cuprinde si altceva (nu ne intereseaza ce, ci doar daca mai exista si altceva de interes) in afara de terenul respectiv sau nu.

Alte discuții în legătură

Penalitati sau impozit pentru nedezbaterea succesiunii in termen de 3 ani? ela76 ela76 In anul 2008 X a decedat, mostenitorii legali ai acesteia fiind sotul supravietuitor Y si 3 fii: A, B si C. Fiul C era decedat anterior, asadar la mostenire ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire 2 law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Am o alta problema:un apartament proprietatea bunicilor A si B.Bunicul B este decedat.Cei doi au un fiu si o fiica,de asemenea decedata.In apartament,in ... (vezi toată discuția)