avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Activitate Elena nistor

Activitate Elena nistor

Buna ziua. Printr-o înțelegere cu angajatorul, contractul meu se termina cu acordul părților in perioada in care voi fi însărcinată in 31 de săptămâni. Pot intra in concediu de maternitate de luna următoare încheierii contractului de munca ? La ce baza se va calcula acesta ? Este nevoie sa închei eu personal cu casa de asigurări un contract pentru a fi asigurata ? Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns. La plata impozitului pentru aceste venituri exista posibilitatea plătirii și CASS pentru acestea. In acest caz se pot lua in considerare ?
Buna ziua.
Pentru acordarea concediului de risc maternal, la care se iau in considerare veniturile din ultimele 10 luni înainte acordării, legislativ veniturile eligibile sunt cele salariale și alte venituri independente impozabile. Întrebarea mea este dacă veniturile din închirierea locuinței in scop turistic, pentru care voi plăti impozit, se iau in considerare la calcul. Este necesară plata la cass pentru aceste venituri ca sa fie luate in considerare? Perioada de închiriere este mai-dec 2023, perioada in care am fost angajata și au fost plătite contribuțiile la
Stat.
Mulțumesc.
Buna ziua . Am următoare situație , dacă am un pfa și veniturile lunare depășesc salariu minim brut pe țara deci prin urmare trebuie sa plătesc contribuțiile sociale ( in funcție de norma de venit a codului Caen ) am o reducere la contribuții dacă sunt deja salariat cu norma întreaga la alta firma și mi se plătesc și acolo contribuțiile ? Multumesc anticipat !
Buna ziua . Am inteles ca veniturile obținute din chirii nu se iau in considerare la calculul indemnizației de copil ci doar cele obținute din activități independente . Dar dacă aceste chirii sunt obținute sub PFA cu codul de închiriere și subinchiriere bunuri la ce categorie intra ? Sau care sunt condițiile ca acestea sa fie luate in calcul ? Multumesc !