avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate Vartosu

Activitate Vartosu

Buna ziua. Ne-am dori sa achizitionam un apartament in Timisoara la parterul unui bloc contruit in 2015. Extrasul de carte funciara specifica la partea de adresa Ap. Subsol 1, iar la Observatii/Referinte: compus din 3 incaperi, P.C.I. particulare: hol subsol cota 7700/10000. Am primit indicatii ca s-ar putea ca sa aceasta proprietate sa nu fie recunoscuta ca si apartament. Ce autoritate ne poate ajuta sa intelegem daca este privit intr-adevar ca si apartament? Multumesc anticipat pentru sfat.
In acest moment, tutela mamei mele este detinuta de unchiul meu, intrucat eu, sigura ei fiica, locuiesc in strainatate. Mama care are diverse probleme de sanatate locuieste la un centru de ingrijire batrani in Pitesti. Intrucat unchiului meu ii este cu timpul din ce in ce mai greu sa se ocupe de atributiile tutelare, ne gandim cu timpul sa schimbam tutorele. Pot deveni eu tutorele mamei mele, in conditiile in care locuiesc in strainatate? Daca da, poate mama continua locui in centrul de ingrijire batrani? Daca nu, ce alte solutii legale exista? Exista organizatii care pot prelua tutela mamei, in numele meu? Multumesc anticipat pentru clarificari.