avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare tutela batran
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare tutela batran

In acest moment, tutela mamei mele este detinuta de unchiul meu, intrucat eu, sigura ei fiica, locuiesc in strainatate. Mama care are diverse probleme de sanatate locuieste la un centru de ingrijire batrani in Pitesti. Intrucat unchiului meu ii este cu timpul din ce in ce mai greu sa se ocupe de atributiile tutelare, ne gandim cu timpul sa schimbam tutorele. Pot deveni eu tutorele mamei mele, in conditiile in care locuiesc in strainatate? Daca da, poate mama continua locui in centrul de ingrijire batrani? Daca nu, ce alte solutii legale exista? Exista organizatii care pot prelua tutela mamei, in numele meu? Multumesc anticipat pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:15, 7 Septembrie 2019
Din pacate sarcinile tutelei nu vor putea fi indeplinite in conditiile in care locuiti in strainatate.

Va trebui sa gasiti pe cineva apropiat (un alt membru al familiei) care sa poata gestiona aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)