Doresc sa stiu cui ma pot adresa daca anumite firme ma hartuiesc telefonic incontinuu (de luni bune, repetat, din ce in ce mai des si au devenit chiar agresivi si "mistocari") pentru a-mi vinde diverse servicii.
Le-am comunicat de nenumarate ori ca nu ma intereseaza si sa nu ma mai sune, sa ma stearga din baza de date si nici un rezultat.
Doresc sa stiu daca exista o lege clara, unde-i pot reclama si chiar a le cere daune.
Buna seara,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, am omis ca in titlu (din 1991) sunt mentionati toti fratii.
Sunt singurul mostenitor in certificatul de mostenitor din 1977 in care este inclusa casa si terenul intravilan in conformitate cu Lg.58 si 59....(dar in certificat nu scrie ce suprafata). -Conform certificatului, sunt in posesia terenului(+casa) pe care le-am dobandit si am platit si platesc taxele de peste 30 de ani (pt supraf de 2000 mp).
Dupa defuncta mama (decedata in 1990) am obtinut renuntarea fratilor (prin succesiune) pentru al 2-lea certicat de mostenitor.
La aparitia Lg18/1991 ceilalti 4 frati impreuna cu mine am solicitat terenurile extravilane ce au fost luate de CAP.
-Comisia locala si judeteana Prahova a emis titlu de proprietate pentru intreg terenul extravilan si intravian (inclusiv cel obtinut inaintea Lg 18) in care a trecut toti mostenitorii din titlu (netinand cont de cele 2 cert. de mostenitor)
-Ceilalti frati aveau proprietatile lor (tot de la parinti) fara acte, doar cu rol-uri.
Ulterior dupa aparitia titlului ei si-au facut acte de proprietate pe casele si terenul aferent prin ordinul prefectului si prin succesiunea la notar...situatia casei mele ramand inca incurcata (casele fiind una langa alta, in rand).
Fratii nu au dorit si nu doresc sa facem partajarea din titlu.
Care ar fii cea mai simpla si mai putin costisitoare solutie, facand precizarea ca 2 dintre frati sunt decedati.
Un singur frate (care este f batran si locuieste in Buc) doreste sa-mi cedeze mie tot dreptul lui ce i se cuvine...cum poate fii aceasta procedura cat mai urgenta si simpla. (valabila in instanta si la notariat in cazul decesului lui).
Intrebarea finala: intrucat cadastrele ma costa f mult cum fac sa-mi obtin dreptul meu (in principal pe intravilan) cat si extravilan.
Daca mi-ati da datele dvs de contact si m-ati putea ajuta, as putea sa vin imediat cu toate actele la dvs sa intelegeti mai exact situatia.
Va multumesc inca o data anticipat.
Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care:
1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si extravilan de la defunctul tata.
2-Actul sa poata fii valabil cand va fii facut partajul (sau iesirea din indiviziune) pe cale notariala si/sau prin intermediul instantei judecatoresti (cum este mai simplu)
3-Eu obtez pentru un inscris ca partajul sa se faca pe cale judecatoreasca (tinand cont ca exista CERTIFICATUL DE MOSTENITOR nr. 838/21.03.1991 EU fiind singurul mostenitor.
Ca sa fac 3 cadastre pentru intravilan si 2 pentru extravilan este foarte costisitor (iar terenul extravilan nu valoreaza nici cat costa cadastrul)
-tot terenul din intravilan imi apartine din 1977 cf Leg. 58 si 59 din 1974 asa cum prevede certificatul nr.1 si este in TITLUI DE PROPRIETATE.
Restul terenului din extravilan este obtinut in baza Legii 18/1991.
In baza art.30 din Legea 58/1974, fiind in deplina concordanta cu art.36 al Legii 181/1991 republicata, care imi da dreptul ca terenurile atribuite in folosinta pe durata constructiilor, in cazul de fata fiind toate cele din intravilan ce se regasesc in TITLU, sa le dobandesc ca effect al preluarii terenurilor ce au fost facute numai de catre mine si sa fie trecute in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de posesie si folosinta ai terenului, proprietar al locuintei, adica EU.
Fac dovada achitarii de taxe si impozite de mai bine de peste 30 de ani.
Asa cum prevede Legea 59/1974 am respectat art.44 si 45 din respectiva lege in conformitate cu art. 46 si am preluat intreg terenul agricol mostenit, nefiind nevoie sa se imparta intre mostenitori terenurile situate in perimetrul construibil intrucat am fost singurul din 1977 cu mult inainte de aparitia Legii 18/1991, lege care nu a abrogat art. 44., 45 si 46 din Leg.59/1974 despre care am facut vorbire si nici art.30 din Leg.58/1974 (conform art.36 al.4 disp art.23 minim aplicabil).
Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie.
Multumesc anticipat
In perioada preavizului am suferit o interventie medicala de urgenta...
Firma nu mi-a acceptat concediul medical, ba chiar as putea spune k mi-a transformat zilele de medical in zile de preaviz cartea de munca fiind inchisa cu Art 79, lit.1 si 4, spunand k a fost decizia lor sa nu-mi accepte tot preavizul, desi decizia mea de demisie a fost semnata cu preaviz de 15 zile.
As dorii sa stiu cat de "corecta" si interpretabila este aceasta decizie si daca firma avea dreptul sa procedeze in asemenea mod, mai ales k doresc sa iau masuri in acest sens.
Multumesc anticipat