In perioada preavizului am suferit o interventie medicala de urgenta...
Firma nu mi-a acceptat concediul medical, ba chiar as putea spune k mi-a transformat zilele de medical in zile de preaviz cartea de munca fiind inchisa cu Art 79, lit.1 si 4, spunand k a fost decizia lor sa nu-mi accepte tot preavizul, desi decizia mea de demisie a fost semnata cu preaviz de 15 zile.
As dorii sa stiu cat de "corecta" si interpretabila este aceasta decizie si daca firma avea dreptul sa procedeze in asemenea mod, mai ales k doresc sa iau masuri in acest sens.
Multumesc anticipat
Potrivit art.79 alin.6 din codul muncii, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, se suspenda corespunzator si termenul de preaviz.
Art.79 alin.4 din Codul muncii prevede ca termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
In conditiile, in care c.i.m. a incetat prin demisie conform art.79 alin.1 si 4, atunci angajatorul a gresit spunandu-va ca decizia lor a fost sa nu accepte tot preavizul.
Va puteti adresa instantei de judecata in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m, intrucat pe perioada preavizului c.i.m. a fost suspendat datorita incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii, iar pe durata concediului medical nu poate fi dispusă incetarea c.i.m.