"În baza art 391 alin 1 Cod procedură penală stabilește eliberarea si pronuntare in prezenta cauza,la data de 18 decembrie 2019 și potrivit art 391 alin 3 Cod procedură penala informează părțile asupra datei la care se va pronunta hotărârea .Pronunțată în ședință publică astăzi 3 decembrie 2019" ce inseamna asta?am fost azi in instanta si mi s-a zis ca o să se renunțe la urmărirea penală și că în data de 18 o să îmi trimită hotărârea prin posta.. dar văd asta pe portal ..se poate schimba ceva?Multumesc
CABINET AVOCAT ALEX a scris:
Este doar o procedura in care instanta va analiza Ordonanta procurorului de renuntare la urmarirea penala si o va confirma sau nu.
Daca doriti va puteti prezenta iar daca nu puteti formula o cerere catre instanta prin care mentionati motivele imposibilitatii de prezentare atasand eventual documente justificative (certificat medical, adeverinta medicala, etc).
Dosarul penal e finalizat in sensul ca nu mai sunteti cercetat penal prin renuntarea procurorului la urmarirea penala. Acum instanta va analiza si va dispune spre confirmare.