avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate Nely93

Activitate Nely93

Buna ziua!In urma cu 1 an si 2 luni am avut un accident cu camionul lucrând ca sofer.In urma accidentului am fost declarat vinovat .Am mai lucrat la firma aceasta până acum 4 luni după care am demisionat.In urma accidentului si cat timp am lucrat patronul nu a avut pretenție pentru masina neavând casco pe ea .Zilele acestea m-a sunat ca o sa na dea in judecata ca l-am lăsat cu daune materiale.Este posibil să mă dea in judecata după atâta timp?
Răspuns la discuția Citat în instanță
"În baza art 391 alin 1 Cod procedură penală stabilește eliberarea si pronuntare in prezenta cauza,la data de 18 decembrie 2019 și potrivit art 391 alin 3 Cod procedură penala informează părțile asupra datei la care se va pronunta hotărârea .Pronunțată în ședință publică astăzi 3 decembrie 2019" ce inseamna asta?am fost azi in instanta si mi s-a zis ca o să se renunțe la urmărirea penală și că în data de 18 o să îmi trimită hotărârea prin posta.. dar văd asta pe portal ..se poate schimba ceva?Multumesc

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Este doar o procedura in care instanta va analiza Ordonanta procurorului de renuntare la urmarirea penala si o va confirma sau nu.

Daca doriti va puteti prezenta iar daca nu puteti formula o cerere catre instanta prin care mentionati motivele imposibilitatii de prezentare atasand eventual documente justificative (certificat medical, adeverinta medicala, etc).

Dosarul penal e finalizat in sensul ca nu mai sunteti cercetat penal prin renuntarea procurorului la urmarirea penala. Acum instanta va analiza si va dispune spre confirmare.

Răspuns la discuția Accident cu dosar penal
Pentru a vedea dosarul trebuie să merg la Judecatorie?online cumva nu se poate?

POPA GHEORGHE a scris:

Este bien sa vedeti dosarul. Cand il cititi nu aveti nevoie de avocat. Poate ulterior, dupa caz, daca nu intelegeti ce s-a scris in nota de renuntare la urmarirea penala.

Imi puteti explica un pic ce anume să greșească parchetul?am primit citația pentru instanta de abia vineri si martea viitoare e procesul..nu stiu cum trebuie sa procedez si ce anume acest timp scurt?nu am mai trecut niciodata prin asa ceva. Vă mulțumesc!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sub aspect procedural trebuia sa mearga la avocat de mult timp daca se impunea contestarea pentru renuntare.
Acum...va iesi ce va iesi...
Nu ar fi tarziu sa apeleze la avocat nici acum dar il va costa probabil mai mult avocatul per total.

Exista si posibilitatea sa nu fi gresit parchetul...

Eu îmi doresc să se termine cât mai repede nu doresc amânare ..o sa fac tot posibilul să găsesc un avocat..Vroiam doar să știu dacă mă prezint fără avocat ar putea fi probleme?
Stiu dar problema este că procesul vă avea loc la 200 de km si timpul este prea scurt..într-o săptămâna nu cred că găsesc vreun avocat disponibil să și studieze dosarul să mă reprezinte..dacă merg fără o să primesc avocat din oficiu?
Mulțumesc!Deci nu am nevoie de avocat..o sa mă prezint în instanță..după aceea cum trebuie să procedez să îmi iau permisul înapoi?

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Nu este nimic grav.

Conform art 7 NCPP Procurorul este obligat să pună în mişcare şi să exercite acţiunea penală din oficiu atunci când există probe din care rezultă săvârşirea unei infracţiuni şi nu există vreo cauză legală de împiedicare, alta decât cele prevăzute la alin. (2) şi (3).

(2) În cazurile şi în condiţiile prevăzute expres de lege, procurorul poate renunţa la exercitarea acţiunii penale dacă, în raport cu elementele concrete ale cauzei, nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia.

De aceea s-a renuntat la urmarirea penala si implicit a mai continua cercetarile intrucat nu exista un interes public.

Asta ce înseamnă?este ceva se rău?care este diferența?
Am înțeles..o să fiu prezent acolo..mă interesează doar dacă judecătorul poate să nu fie de acord cu renunțarea la urmărirea penală și dacă este nevoie neapărat de avocat?doresc să îmi iau permisul cât mai repede inapoi deoarece eu lucrez ca șofer și deja sunt 3 luni de când nu aduc venit în casă. Va multumesc!
În luna septembrie am avut un accident la o trecere de cale ferată..neavând vizibilitate din cauza tufelor de pe lângă linie am intrat cu campionul până aproape de linie să mă asigur..În acel moment a venit trenul ..singura victimă am fost eu..Nimeni nu a depus nici o declarație și nu au nici o pretenție..Mi s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă..acum câteva zile am primit citație să merg în instanță în data de 3 decembrie pentru confirmare renunțare urmarire penală..ce este de făcut?Am nevoie de avocat obligatoriu?