avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanFlorin97

Activitate BogdanFlorin97

Am o intrebare legata de Acordul de Recunoastere a Vinovatiei, am observat ca s-a modificat limita pedepsei pentru care poate fi incheiat.
In unele carti am gasit 15 ani, in altele 7. Prin ce act s-a modificat si ce varianta este acum in vigoare?
Am cateva intrebari legate de modul in care se realizeaza formarea initiala a persoanelor admise la INM.

1. Ce se va face mai exact in cei 4 ani de INM? Stiu ca se fac atat cursuri cat si ore de practica, dar sunt curios daca stie cineva mai exact.

2. Pe intreaga durata a INM-ului trebuie sa stai in Bucuresti? Cu alte cuvinte, doar aici se fac cursurile/orele de practica?

Multumesc anticipat.
In cazul in care am desfasurat activitate ca medic rezident in ultimele 8 luni, pot beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Buna ziua, am incheiat un contrat de cesiune a drepturilor de autor cu un SRL. Am incheiat un contract ce a avut termen acum 8 luni, insa am continuat sa prestez serviciile si sa fiu platit conform acestuia. Problema este ca de 90 de zile, toata munca prestata de mine nu a fost renumerata.

Intrebarile mele :

1. Contractul desi a avut un termen fix, continua de drept datorita consesualismului dintre mine si anajator?

2. Cum pot actiona pentru suma de banii ce nu mi-a fost acordata in ciuda prestatiilor mele ( 6000 de lei ).
Buna ziua, am un contract de colaborare cu un SRL privind drepturile de autor. Pe data de 10 septembrie trebuia sa fiu renumerat cu suma de 9.000 de lei, insa am primit doar 4.500 cu obligatia ca saptamana trecuta sa ii primesc pe restul, acest lucru nematerializandu-se. Ce pot face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Garzi obligatorii pentru medici
Dar prin programul de munca stabilit poti fi obligat la un numar mai mare de ore decat cele prevazute in lega(20 de ore)?
In anul 2016 medicii trebuiau sa semneze doua contracte de munca privind garziile, cel obligatoriu de 20 de ore si unul privind garziile suplimentare.

Intrebarea mea este: poate un doctor sa faca doar cele 20 de ore obligatorii? De ce exista medici care fac 5+ garzi pe luna depasind nr. de ore inclus in Cod Muncii?
Buna ziua, conform Capitolului 2, ART 33(2) din Organizarea și efectuarea gărzilor în unități publice din sectorul sanitar, un medic rezident este obligat la efectuarea unei garzi de 20 de ore. Intrebarea mea este daca rezidentului ii poate fi impus un numar mai mare, fara acordul sau?Multumesc anticipat.