avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numarul obligatoriu de garzi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numarul obligatoriu de garzi

Buna ziua, conform Capitolului 2, ART 33(2) din Organizarea și efectuarea gărzilor în unități publice din sectorul sanitar, un medic rezident este obligat la efectuarea unei garzi de 20 de ore. Intrebarea mea este daca rezidentului ii poate fi impus un numar mai mare, fara acordul sau?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 15 Septembrie 2019
art.33 Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar

(1) Medicii rezidenţi în perioada de pregătire în specialitate vor fi incluşi obligatoriu în linia de gardă, în unitatea sanitară în care efectuează stagiul de pregătire, dublând medicul de gardă şi efectuând o gardă cu o durată de 18/19 ore pentru completarea duratei normale a timpului de muncă.

(2) Medicii rezidenţi, începând cu anul III de rezidenţiat, pot fi incluşi în linia de gardă, pe specialităţi, la aprecierea şi pe răspunderea medicului şef de secţie, numai în situaţia în care în spital sunt organizate două linii de gardă în aceeaşi specialitate, efectuând atât garda pentru completarea duratei normale a timpului de muncă, cât şi gărzi în afara programului normal de lucru.
....

In speta, se poate decide .
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garzi obligatorii pentru medici BogdanFlorin97 BogdanFlorin97 In anul 2016 medicii trebuiau sa semneze doua contracte de munca privind garziile, cel obligatoriu de 20 de ore si unul privind garziile ... (vezi toată discuția)
Garzi medici domiciliu crysy1981 crysy1981 Buna seara , sunt medic angajata la spital de stat cu norma intreaga 8 ore pe zi . Specialitatea mea este anestezie si terapie si spitalul este un spital ... (vezi toată discuția)
Conditii de efectuarea garzilor in unitatile sanitare publice cu profesiunile de biologi, biochimisti si chimisti feherviolam feherviolam Buna seara ! Doresc sa va intreb, care Lege in vigoare si cu ce articol reglementeaza obligativitatea efectuarii garzilor in unitatile sanitare publice de ... (vezi toată discuția)