avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garzi obligatorii pentru medici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garzi obligatorii pentru medici

In anul 2016 medicii trebuiau sa semneze doua contracte de munca privind garziile, cel obligatoriu de 20 de ore si unul privind garziile suplimentare.

Intrebarea mea este: poate un doctor sa faca doar cele 20 de ore obligatorii? De ce exista medici care fac 5+ garzi pe luna depasind nr. de ore inclus in Cod Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 16 Septembrie 2019
Da, un doctor poate face numai garzile obligatorii ... totul depinde de programul de munca stabilit de catre angajator.
Dar prin programul de munca stabilit poti fi obligat la un numar mai mare de ore decat cele prevazute in lega(20 de ore)?
art.33 Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar

(1) Medicii rezidenţi în perioada de pregătire în specialitate vor fi incluşi obligatoriu în linia de gardă, în unitatea sanitară în care efectuează stagiul de pregătire, dublând medicul de gardă şi efectuând o gardă cu o durată de 18/19 ore pentru completarea duratei normale a timpului de muncă.

(2) Medicii rezidenţi, începând cu anul III de rezidenţiat, pot fi incluşi în linia de gardă, pe specialităţi, la aprecierea şi pe răspunderea medicului şef de secţie, numai în situaţia în care în spital sunt organizate două linii de gardă în aceeaşi specialitate, efectuând atât garda pentru completarea duratei normale a timpului de muncă, cât şi gărzi în afara programului normal de lucru.
....

In speta, se poate trece un numar mai mare.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul obligatoriu de garzi BogdanFlorin97 BogdanFlorin97 Buna ziua, conform Capitolului 2, ART 33(2) din Organizarea și efectuarea gărzilor în unități publice din sectorul sanitar, un medic rezident este obligat ... (vezi toată discuția)
Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
Garzi medici domiciliu crysy1981 crysy1981 Buna seara , sunt medic angajata la spital de stat cu norma intreaga 8 ore pe zi . Specialitatea mea este anestezie si terapie si spitalul este un spital ... (vezi toată discuția)