avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nerespectarea obligatiei de angajator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nerespectarea obligatiei de angajator

Buna ziua, am incheiat un contrat de cesiune a drepturilor de autor cu un SRL. Am incheiat un contract ce a avut termen acum 8 luni, insa am continuat sa prestez serviciile si sa fiu platit conform acestuia. Problema este ca de 90 de zile, toata munca prestata de mine nu a fost renumerata.

Intrebarile mele :

1. Contractul desi a avut un termen fix, continua de drept datorita consesualismului dintre mine si anajator?

2. Cum pot actiona pentru suma de banii ce nu mi-a fost acordata in ciuda prestatiilor mele ( 6000 de lei ).
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:37, 2 Decembrie 2019
1. contractul ar fi putut continua datorita "consensualismului", dar se pare ca acesta nu exista; cel putin din partea beneficiarului. astfel incat contractul dvs s-a terminat
2. singurul mod de a actiona este in civil. consultati un avocat. e complicat fiindca nu aveti nici un document care sa va sustina afirmatiile.
si o intrebare: la inceput vorbiti de cesiune drepturi autor, pentru ca mai apoi sa fie vorba de o prestare de servicii. de fapt, ce fel de activitate ati prestat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot angaja pe drepturi de autor un artist 3d? DeeaJo DeeaJo Cum pot angaja pe drepturi de autor un artist 3D? (creator de modele virtuale pentru industria de gaming) Meseria nici nu exista la noi in 1996, cand a fost ... (vezi toată discuția)
Jurisdictie domenii .com d.p.d.v. al publicitatii online hulcea hulcea Salut! Pentru ca publicitatea pentru siteuri de jocuri de noroc si pariuri sa fie legala, trebuie ca si cazinoul respectiv sa aiba licenta in Romania. Cum ... (vezi toată discuția)
Vanzare creanta firma telefonie mobila catre societate de recuperare aura_b aura_b Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie mobila intre firma mea si ... (vezi toată discuția)