avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum pot angaja pe drepturi de autor un artist 3D?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum pot angaja pe drepturi de autor un artist 3D?

Cum pot angaja pe drepturi de autor un artist 3D? (creator de modele virtuale pentru industria de gaming) Meseria nici nu exista la noi in 1996, cand a fost promulgata legea. Nu exista nici acum in COR, cea mai apropiata pe care o gasesc fiind cea de grafician calculator.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2022
DeeaJo, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:22, 25 Iunie 2022
contractul de drepturi de autor este o prestare de servicii de către un creator de conținut, artist, etc. nu este o angajare, nu e vorba de o meserie din COR.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Respectiva persoana nu va fi angajata in baza unui contract de munca, ci va executa o prestatie, in baza unui contract privind cesiunea drepturile de autor.

Contractul de drepturi de autor se incheie si se supune regulilor stabilite prin Legea 8/1996.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru ambele raspunsuri. Am formulat prost, imi cer scuze. Intrebarea nu era despre angajare, ci despre cum ar putea cineva sa presteze servicii de grafica 3D pe drept de autor, daca legea drepturilor de autor nu pomeneste aceasta ocupatie?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
DeeaJo, utilizator
Vă complicați existența. Grafica 3D este doar o altfel de grafică. Dacă persoana crează grafica, atunci e o lucrare artistică sau inginerească, în funcție de destinație. Dacă persoana este operatorul care printează fișierul, nu e vorba de nici un drept de autor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in grafica krokodil3 krokodil3 Buna ziua, Am o neliniste de cateva zile si sper sa primesc un raspuns de la dumneavoastra. Sunt angajat in cadrul unei companii si incadrat in cartea de ... (vezi toată discuția)
Functie in cim care nu exista in cor - "consilier"?! serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am mai postat pe aceasta problema, dar cu accent pe alte aspecte ale problemei. Am in CIM trecuta la clauza E) Functia/meseria .......... conform ... (vezi toată discuția)