avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate paul.91

Activitate paul.91

Buna ziua,

Pentru un bloc nou cu 3 nivele, cativa proprietari, care nu se inteleg cu privire la spatiile comune din curtea blocului...se pare ca singura opțiune ar fi deschiderea unui proces pentru iesirea din indiviziune. Cat dureaza in medie un asemenea proces? Care ar fi costurile si cine le plăteste (la final platesc toti sau doar inițiatorul)? Alte soluții ar fi? Mulțumesc anticipat!
Salut
In blocul in care locuiesc avem o problema cu apa la subsol din cauza hidroizolatei f prost executate, iar la dupa fiecare perioadă ploioasă avem apa in beci. Care ar fi varianta cea mai rapida in care i am putea cere dezvoltatorului sa execute lucrari de refacere ale hidroizolatei? Cat de eficienta este chemarea in garantie? Sau sa mergem pe calea instanței ( având în vedere că nu prea vrea sa faca aceasta lucrare? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Asociatie proprietari

Stiu ca in cazul asociatiilor mai mari majoritatea, adica 5o+1% iau hotărârile, dar in cazul nostru, cum se face, adică dacă ceilalți 2 au peste 50 % din total cota indiviza, ei pot decide și pentru cel de al 3 lea?

Multumesc mult!
Nu avem pentru apa nici un fel de contract, dar am inteles din discuția cu cei de la Apa Nova ca se poate face fie contract individ fie colectiv, este alegerea proprietarilor

Numai bine
legea nu te obliga sa faci asociatie de proprietari, altfel din cate inteleg eu, ti ar încălca dreptul la asociere ( liberă alegere). Iar pentru contractele cu furnizorii se poate face un contract colectiv, nu? Nu sunt de specialitate și de asta intreb.
Buna ziua,
Pentru un bloc in care exista doar 3 proprietari, si 2 doresc sa înființeze o asociatie de proprietari iar cel de al 3 a nu, din cate inteleg din legea 196/2018, Trebuie să fie minim 3 proprietari. Te pot obliga in vreun fel ceilalți? Ar fi necesară asociatie de proprietari având în vedere că suntem doar 3 proprietari? Mulțumesc mult!