avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari

Buna ziua,
Pentru un bloc in care exista doar 3 proprietari, si 2 doresc sa înființeze o asociatie de proprietari iar cel de al 3 a nu, din cate inteleg din legea 196/2018, Trebuie să fie minim 3 proprietari. Te pot obliga in vreun fel ceilalți? Ar fi necesară asociatie de proprietari având în vedere că suntem doar 3 proprietari? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:18, 30 Octombrie 2019
Daca stii raspunsul, de ce mai intrebi?
Trebuie respectata Legea? Apoi, asa sa faceti.
Chiar la 3 apt. , ce asociatie sa faci?
Trebuie sa va "ghidonati" dupa prev. Codului civil.
legea nu te obliga sa faci asociatie de proprietari, altfel din cate inteleg eu, ti ar încălca dreptul la asociere ( liberă alegere). Iar pentru contractele cu furnizorii se poate face un contract colectiv, nu? Nu sunt de specialitate și de asta intreb.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
paul.91, utilizator
Si acum furnizarea utilitatilor cum se face?
Nu aveti contract separat cu fiecare furnizor in parte?
Nu avem pentru apa nici un fel de contract, dar am inteles din discuția cu cei de la Apa Nova ca se poate face fie contract individ fie colectiv, este alegerea proprietarilor

Numai bine
Eu as alege contractul individual, la cel colectiv s-ar putea sa apara neintelegeri in legatura cu suma de plata ce revine fiecaruia ( consumul de apa...) si daca nu va intelegeti si nu platiti factura ramaneti toti trei fara apa...In cazul contractului individual ramane fara apa doar cel ce nu a platit...

Alte discuții în legătură

Nu ma pot bransa separat la apa rece bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, de ceva timp in blocul in care locuiesc este sistata apa rece din cauza datoriilor, anul trecut o parte din vecini si-au achitat datoriile ca sa ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației îmi cere 150 de euro "taxe gospodărești" ca să-mi dea adeverința cu situația plăților, necesară la vânzarea apartamentului. a legal, a mai întâlnit cineva așa ceva? Bur89 Bur89 Buna seara, Am o mica nedumerire in legatura cu asociația de proprietari, vreau sa vand apartamentul, am gasit cumpărător, am facut toate demersurile pana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun-uscatorie iulia-alla iulia-alla Mi-am dat acordul in urma cu 5 ani sa se inchirieze spatiul comun-uscatoria care se afla pe acelasi palier cu mine. Administratora si presedintele blocului nu ... (vezi toată discuția)