avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu ma pot bransa separat la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu ma pot bransa separat la apa rece

Buna seara, de ceva timp in blocul in care locuiesc este sistata apa rece din cauza datoriilor, anul trecut o parte din vecini si-au achitat datoriile ca sa isi poata trage apa, asta fiind conditia ca sa poti trage apa. Insa anul acesta am reusit sa imi platesc datoriile fata de asociatie fiind la zero cu debitul si cu penalitatile, Dl. director de la firma distribuitoare de apa imi spune ca nu imi pot trage apa pentru ca asociatia din care fac parte are datorii la firma distribuitoare de apa. Va intreb pe Dumneavoastra ce trebuie sa fac ca sa imi pot trage apa ?
Va confruntati cu vicisitudinile si riscurile locuitului in imobil de locuit in comun,unde furnizorii de utilitati-in cazul existentei de debite neachitate ,pentru protejarea intereselor ,au dreptul sa sisteze provizoriu furnizarea utilitatilor
In situatia in care proprietarul /furnizorul de utilitati urmeaza sa incheie contracte individuale,desfasurarea demersurilor de materializare a acestora - nu trebuie sa fie conditionata de existenta debitelor tertilor
Staruiti la nivelul furnizorului de utilitati ,aratati ca nu va inregistrati cu debite ,astfel incat refuzul acestuia nu are temei legal
Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care nu rezolv nimic cu staruinţa, ce pot face ?
Initial staruiti la nivelul asociatiei de proprietari respectiv la presedintele de asociatie sa incheie angajament de plata pentru esalonarea platii debitului,astfel incat furnizorul de utilitati sa poata accepta bransarile individuale cu incheierea de contracte direct cu proprietarii
Daca ati ramas pe bransamentul cu datorii vechi si doriti sa plecati de acolo, adica sa faceti ce au facut vecinii dvs. mai demult, faceti ceea ce au facut vecinii aceia atunci : duce-ti distribuitorului de apa o adeverinta ca nu aveti datorii la asociatie. Daca acei vecini au avut aprobarea, nu vad de ce pe dvs. va tine captiv . Doar daca nu sunteti mexican, negru, etc. ... si directorul va discrimineaza.
Suntem multi din scara blocului care avem zero datorii la asociatie si nu ne putem trage apa separat pe motiv ca are asociatia datorii, raspuns primit personal de la directorul firmei de apa. Cu staruinta nu am rezolvat nimic, unde ar trebui sa il reclam pe Dl.director ?
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
bogdan_024, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord comun pentru montare apometre cu citire radio CBM CBM Probleme cu un vecin care refuză plata utilităților consumate Bună seara! Locuiesc într-un bloc vechi, care are 12 apartamente.Nu suntem constituiți ... (vezi toată discuția)
Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei. silvica1940 silvica1940 Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)