avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Separare individuala de la utilitatile comune ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei.

Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa cer acordul asociatiei prin hotarare sau, pot sa o fac fara sa anunt si apoi anunt asociatia despre separare. Cinstit, am facut-o dar, nu stiu cum sa procedez acum, am incalcat sau nu legea, neanuntand inainte ? Va rog indrumati-ma. Multumesc si, La multi ani!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:24, 20 Martie 2013
Nu ati incalcat legea!
Mergeti la presedintele asociatiei cu contractele si copiile acestora pe care sa le lasati la asociatie si presedintele va lua act de aceasta separare, scotandu-va de la plata acestor utilitati.
silvica1940 a scris:
Cinstit, am facut-o dar, nu stiu cum sa procedez acum..

Concret ce anume ati facut? Sunt multi proprietari si asociatii care ar vrea ca furnizorii sa accepte contracte individuale, dar, la noi furnizorul de apa nu accepta asa ceva.
V-ati facut bransament separat, coloane de apa care vin de la furnizor direct in apartamentul dumneavoastra, fara sa fie comune cu ceilalti vecini?
As continua intrebarea lui @adriantot, intrebandu-va, bun aveti bransament separat la apa, dar cu canalizarea cum ati rezolvat-o, aveti contract cu as. prop.? La noi chiar asa se pune problema. Din cate am auzit, furnizorii vor fi obligati sa incheie contracte individuale pentru fiecare utilitate. sunt tot felul de solutii, unele chiar avansate aici pe forum, gen un distribuitor la subsol cu tevi pana la fiecare apartament.... Discut de blocurile vechi care au intreaga distributie a utilitatilor proiectata ”pe verticala”. La blocurile mai noi, distributia se face pe orizontala, deci incheierea de contracte individuale este foarte usor de facut.
deci, urmati sfatul doamnei elga, mergeti cu contractele la as. prop. (cerere/notificare) si cam asta-i tot...
Cum se procedeaza sa fac separatie la apa rece si bineinteles sa procedez la furnizor direct (am centrala deci nu am apa calda)?
Anunt asociatia de proprietari, fac contract cu furnizorul de apa rece, aduc teava de apa direct din subsol pe verticala, cine pune contorul: eu sau furnizorul?
Si cam cat ar costa acest lucru.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este acela de a solicita furnizorului separarea de consum.
Restul vine in mod logic.
Trebuie insa sa va avertizez ca furnizorii nu prea accepta aceasta separare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele si furnizorul de apa rece este Apa Nova. EU am centrala si doresc sa am bransament separat la apa rece. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Nu ma pot bransa separat la apa rece bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, de ceva timp in blocul in care locuiesc este sistata apa rece din cauza datoriilor, anul trecut o parte din vecini si-au achitat datoriile ca sa ... (vezi toată discuția)
Contract individual cu furnizorii Liliana Cristian Liliana Cristian Buna ziua! Va rog , daca stie cineva... Locuiesc la bloc si vreau sa inchei contract individual cu RAJA si RADET. Mentionez ca am instalate repartitoare de ... (vezi toată discuția)