avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransament apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransament apa rece

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele si furnizorul de apa rece este Apa Nova. EU am centrala si doresc sa am bransament separat la apa rece. Doresc sa fac aceasta separare ptr a nu ramane fara apa rece din cauza vecinilor.
A mai facut cineva o astfel de lucrare si care este procedura?
Eu doresc sa am contract separat cu furnizorul si sa elimin asociatia in relatia mea cu acest furnizor.
Multam!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:52, 26 Septembrie 2011
Asa cum sunt construite blocurile din RO (desigur, cele mai vechi) este mai greu sa va rezolvati prea lesne problema. Am auzit ca furnizorii ”monopolisti” - care pana de curand refuzau orice discutie pe aceasta tema, au inceput sa mai piarda teren - prin Constanta, Braila si mai stiu eu pe unde. Faza este ca daca sunteti singura care doriti separarea de masura, chiar ca este greu.
Cum spuneam, actualmente distributia utilitatilor in blocurile mai vechi se face pe verticala, astfel incat furnizorul incheie un contract de furnizare ”la grupa mare” - adica cu asociatia si cu asta basta, folosim fiecare apa spre exemplu, iar de platit platesc numai unii...
Bun, nu mai continui ca se stie ce patesc cei care-si achita intretinerea, ba mai mult stim si ce patesc ceilali: consuma in continuare fara nici-o problema.
Dvs. ar trebui sa mergeti la as. prop. sa ”testati” terenul acolo; daca sunt mai multi proprietari care doresc acest lucru, este bine, se procedeaza ca la gaze, se monteaza o teava mai groasa pe casa scarii si de acolo, prin apometre se alimenteaza apartamentele - pe orizontala - bineinteles cu un deranj destul de mare , tevi prin toata casa, etc...
Un alt mod de separare de masura ar fi cel propus parca de @johnpescar: la subsol se monteaza un distribuitor (o teava cu diamertu mai mare) din care ”pleaca” cate o teava pentru fiecare apartament, pe acelasi treseu ca cel vechi. Sigur, masurarea consumului se face prin apometre montate la subsol, pe distribuitor...
Ei, ar mai fi o solutie, mai costisitoare: un bransament personal, teava pana in casa si gata. Chestia este ca daca vor mai multi acelasi lucru, cam cate bransamente ar trebui?
Peste tot mai intervine inca o chestiune: canalul (apele uzate), ce faceti cu el, unde-l deversati? In conductele comune, desigur, deci, iar ai treaba cu asociatia, dar ma rog, aceasta ar fi partea cea mai simpla a separarii de masura!
In conditiile in care asociatia ”se spala pe maini” de aceasta problema, trebuie mers la furnizor si discutat care ar fi posibilitatile separarii de masura, in conditiile practice pentru apartamentul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei. silvica1940 silvica1940 Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Sistare apa restantieri SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles ... (vezi toată discuția)