avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistare apa restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistare apa restantieri

Buna ziua!

In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles acolo unde se poate dpdvd tehnic, respectiv parter si etajul patru.
Este ok sa incepem aceste lucrari si sa ii " pedepsim " pe cei care nu vor sa achite ce a consumat?
urmand ca noi sa ne recuperam sumele in instanta.

Multam!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:20, 14 Noiembrie 2011
Ce insemna " acolo unde se poate dpdvd tehnic"?-presupune sa intrati pe proprietatea acestora?
capetele de coloana, subsolul blocului unde se lucreaza ptr parter si etajul patru unde se sisteaza de la etajul 3.
va dati seama ca nu te lasa nici un restantier sa ii intri in apartament si sa il lasi fara utilitati.
Cand le ceri sa semneze ca sunt de acord sa le sisteze apa sar cat colo si fac galagie, dar te platit nici gand si stiu sa consume cate 10 m3 de apa calda. Si stiti de ce, ptr. ca legea ii ajuta.
Si daca ai si tuper de ce sa nu profoto de ea?
Nu.
Astept un raspuns dpdvr legal daca se poate aceasta masura cu opritul apei si sa nu ma trezesc ca ma da in judecata si castiga.

MultaM!
Furnizorul poate sa opreasca apa pentru intreaga asociatie, daca aceasta are restante. Sigur ca furnizorul aplica penalizari, trimite o notificare asociatiei... si daca asociatia nu plateste, furnizorul opreste apa actionand si in instanta pentru recuperarea debitelor.
Asa trebuie sa procedeze si conducerea asociatiei cu proprietarii restantieri. calculati penalizari, notificati restantierul, instituiti privilegiul imobiliar, opriti apa restantierului, chemati-l la o mediere direct la asociatie sau prin intermediul unui mediator, actionati-l in instanta pentru recuperarea debitelor...
Aveti dreptul sa-i opriti apa si nu cautati o reglementare in acest sens. Daca vreti totusi argumente, consultati cu atentie legea 230/2007 si HG 1588/2007 si-o sa vedeti ca proprietarul are obligatia sa achite cotele de intretinere iar comitetul executiv are printre atributiuni gestionarea acestor situatii. Nici o reglementare nu interzice intreruperea furnizarii apei catre un restantier.
Daca sunteti atat de numerosi toti acei care doresc sistarea unor utilitati vecinilor netrebnici, de ce nu purcedeti la separarea consumurilor prin instalarea la subsolul blocului a unui distribuitor comun unde sa va bransati separat?. Ati realiza ceva constructiv, iar cei ramasi in continuare la vechiul bransament vor simti in ceafa respiratia furnizorului care are toate atributiunile legale sa ia masuri.:thumbup:
@johnpescar,

Daca asa cum ne-ati mai spus in alte postari pe acest forum, la dumneavoastra in orasul Galati furnizorul de apa agreeaza separarea consumurilor in blocuri prin montarea unor astfel de distribuitoare in subsol, in Bucuresti acest lucru nu este posibil si nu exista decat un singur bransament aprobat pentru un imobil, iar acesta este un camin sapat pe domeniul public, langa bloc.
Degeaba si-ar pune asociatiile distribuitoare prin subsol pentru ca daca nu se achita factura, furnizorul inchide vana pentru intreg imobilul din caminul aflat pe domeniul public si tot raman fara apa toti locatarii din imobil.

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Raspuns furnizor SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Am solicitat celor de la Apa Nova ca doresc bransament de apa rece separat si suport eu costurile acestei lucrari, dar am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)