avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... raspuns furnizor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

raspuns furnizor

Buna ziua!
Am solicitat celor de la Apa Nova ca doresc bransament de apa rece separat si suport eu costurile acestei lucrari, dar am primit urmatorul raspuns:
Mai exact, Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/ 2006, modificata si completata, mentioneaza in art. 3, lit. i) ca: “In cazul condominiilor cu destinatie de locuinta existente, separarea si individualizarea consumurilor se fac prin montarea repartitoarelor debitmetrice sau prin alta modalitate stabilita prin hotarare a asociatiei de proprietari. Cheltuielile aferente infividualizarii consumurilor vor fi suportate de proprietarii condominiului, operatorul avand numai obligatia montarii contorului principal de bransament la nivelul limitei de proprietate”.

De asemenea, art. 206, alin. (8) din Regulamentului serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare, aprobat prin Hotararea nr. 320/ 2007 a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, prevede ca separatii tehnice sau bransamente pot executa agentii economici si institutiile publice care folosesc spatiile cu alta destinatie decat cea de locuinta, amplasate la parterul blocurilor de locuinte. Pentru utilizatorii casnici care locuiesc in condominii de tipul bloc de locuinte, contractul de alimentare cu apa se incheie, potrivit art. 206, alin. (5), cu asociatia de proprietari legal constituita.

Asociatia este de acord ca fiecare locatar care nu are datorii la asociatie sa isi faca bransament de apa rece individual si sa incheie ctr. separat cu furnizorul.
Nu inteleg de ce nu este de acord furnizorul atata timp cat acesta castiga un client, dar atata timp cat nu exista concurenta de ce sa ne complicam.
Va rog sa ma ajutati cu o lege in care sa ma ajute in executarea acestui bransament.
La Campina exista alt furnizor de apa rece si acolo s-a putut sa se incheie ctr individual de apa rece si s-au montat contoare in subsolul blocului, dar la Apa Nova nu se poate.
Multam!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:55, 30 Septembrie 2011
Legea apelor nr.106/2006 !
Legea nr 106/2006 este o legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 154/2005, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2005.
Dar ca aceasta a rectificat si apele sau a stabilit cum se fac si desfac bransamentele la bloc, ma indoiesc.:offtopic:

Exista totusi o lege a apelor si poate ca fiind la un punct distanta (dar la mai multi ani diferenta) s-a facut confuzie in mesajul anerior. Aceasta este LEGEA Nr. 107 din 25 septembrie 1996 (*actualizata*), modificata si completata prin prin mai multe acte normative, ultima data fiind modificata prin OUG nr. 3 din data de 5 februarie 2010. O gasiti publicata in Monitorul oficial pe adresa
[ link extern ]

Aceasta OUG nr. 3 /2010, a fost apoi aprobata prin legea nr. 146/2010 pe care o gasiti tot in M.O. pe adresa de mai jos
[ link extern ]

Nici furnizorul nostru de apa nu accepta bransamente si contracte separat cu fiecare proprietar dintr-un bloc ci numai contract cu asociatia. Motive au destule, atat tehnice cat si economice. Iar legea 230/2007 prevede posibilitatea dar nu obligativitatea furnizorilor de a incheia contracte separat, deocamdata.




Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare apa restantieri SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Locuiesc intr-un condominiu si doresc bransament individual la apa rece. Va rog sa-mi spuna daca a reusit cineva acest lucru si cum? Furnizorul ... (vezi toată discuția)
Contorizare verticala apa rece pe scara blocului Nivea Nivea Contorizare verticala apa rece pe scara blocului trebuie aprobata de 100% din locatarii blocului? Ma intereseaza intrucat la o locatie a parintilor unde ... (vezi toată discuția)