Buna seara, de ceva timp in blocul in care locuiesc este sistata apa rece din cauza datoriilor, anul trecut o parte din vecini si-au achitat datoriile ca sa isi poata trage apa, asta fiind conditia ca sa poti trage apa. Insa anul acesta am reusit sa imi platesc datoriile fata de asociatie fiind la zero cu debitul si cu penalitatile, Dl. director de la firma distribuitoare de apa imi spune ca nu imi pot trage apa pentru ca asociatia din care fac parte are datorii la firma distribuitoare de apa. Va intreb pe Dumneavoastra ce trebuie sa fac ca sa imi pot trage apa ?
Hai sa lamurim lucrurile . In blocul dvs. exista un bransament vechi, la care au ramas cativa proprietari.Exista cateva bransamente separate de bransamentul comun (vechi), adica fiecare s-a bransat inaintea apometrului mijloc de masura al asociatiei. Pentru aceste bransamente s-au incheiat contracte individuale intre furnizor si fiecare proprietar. Dumneavoastra doriti sa faceti la fel ca vecinii dvs., adica sa va aprobe un bransament individual inaintea apometrului de scara.
Daca situatia este aceasta, eu cred ca adevaratul motiv al refuzului regiei este ca nu mai doreste sa aprobe acele bransamente individuale.
Daca unii au instalat bransament comun la care doriti sa ajungeti si dvs. se aplica ceea ce v-a indicat userul ionuti. Eu inclin sa cred ca acolo aveti prima varianta deoarece vorbiti de contracte individuale de consum. In varianta a doua se discuta de incheierea conventiilor individuale de plata.
Motivul este chiar acela spus de utilizator.
Daca furnizorul ar monta bransamente tuturor apartamentelor, nimeni nu ar mai fi interesat sa plateasca datoria catre furnizor.
Pe buna dreptate acesta vrea in schimbul montarii contoarelor individuale, sa-i fie platita datoria de catre asociatia din care proprietarii fac parte.
Pentru furnizor este in regula sa monteze niste bransamente si sa factureze separat, mai ales ca este mult mai usor sa-si obtina banii de la o persoana fizica decat de la o asociatie.
Anul trecut a acceptat, crezand ca asociatia ii va plati datoria, anul acesta, constatand ca nu se intampla nimic, nu mai accepta. E foarte simplu. Ca face discriminare, ca face abuz, nimic nu conteaza in fata banilor. Si nici nimeni nu il poate forta pe furnizor sa faca ceva ce nu doreste.
Nu are nici o logica ca acel furnizor sa se incontreze, sa nu permita unui solicitant care a lichidat datoria sa (printr-un interpus) sa se desprinda. Judecata pe principiul ,, totul sau nimic'' nu ii asigura un succes. Banuiesc ca problemele sunt tehnice, iar problema datoriei este numai motivul sa scape mai repede de acel proprietar insistent.Proprietarul insista ca vrea neaparat bransament separat, o tine langa pe a lui, furnizorul nu mai poate aproba acele bransamente deoarece ANRSC-ul a contestat in instanta legalitatea acestor bransamente individuale.