Problema este ca desi scria in procesul verbal ca plangerea se depune la domiciliul contravenientului in urma studierii ordonantei referitoare la contraventii am procedat asa. Pe urma dupa ce am depus plangerea am aflat despre legea privind degrevarea instantelor care modifica ordonanta referitoare la rovinieta in sensul ca plangerea in acest caz se introduce cum era scris in procesul verbal. Mi-e teama sa nu se respinga plangerea.
Ce se poate intampla in cazul in care o persoana sanctionata pentru lipsa rovinietei a introdus plangerea la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia, nu la cea de la domiciliul contravenientului ?
Daca se incheie un contract de imprumut in fata unui notar si in acesta este specificat ca este titlu executoriu la data scadentei, nu mai este necesara punerea in intarziere a debitorului 1. Mai este necesara investirea contractului cu formula executorie ? 2. Poprirea pe salariul imprumutatului trebuie facuta neaparat prin executor judecatoresc sau se duce direct titlul executoriu ( contractul ) la departamentul de contabilitate al societatii la care este salariat imprumutatul ?
Proprietara casei in care locuiesc impreuna cu sotia mea este soacra ( mama sotiei ). Am dreptul sa fac notarea in cartea funciara a acestui imibil ca si locuinta de familie ? Daca de ce acte sunt necesare si cum se procedeaza mai exact ?
Situatia mai exact este urmatoarea : politia locala a constatat in baza unei HCL o contraventie. Societatea comerciala sanctionata a contestat procesul verbal in instanta. Judecatoria a admis contestatia constatand ca fapta ( contraventia ) nu se incadreaza in acel articol al hotararii de consiliu local. In cursul procesului politia locala nu a depus referat, poze. S-a administrat proba cu martori ( un martor din partea societatii ). Politia locala a inaintat recurs invocand prezumtia amintita mai sus si respectivele cauze.
Exista cauze ( decizii ) care sa " rastoarne " prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal ? Politia locala in recurs invoca cauza Salabiaku vs Franta, respectiv Buzescu vs Romania ? Sunt sanse sau va avea prioritate dreptul international ?
Ce se poate face daca tatal unor copiii minori a fost obligat prin hotararea judecatoreasca sa achite 1/4 din venituri pentru fiecare copil dar acesta nu isi indeplineste aceasta obligatie; mama fiind in imposibilitatea de a dovedi veniturile exacte ale acestuia deoarece este plecat in Olanda ? Aceasta suma stabilita de instanta se achita lunar ? Daca tatal nu a avut venituri se achita 1/4 din 670 de lei ? Singurul " bun " al tatalui din tara il reprezinta 1 / 2 din casa deoarece nu s-a facut partajul iar mama locuieste in casa respectiva cu cei 2 copiii.
- Persoana pentru care a fost numit tutorele nu este minora, are 35 de ani si sufera de Sindromul Down. A fost pusa sub interdictie, parintii au decedat , rudele nu s-au aratat interesate. Tutorele numit pentru aceasta persoana este o fundatie.
- Intre timp a aparut un fost prieten de familie; acesta dar si persoana pusa sub interdictie ar dori " schimbarea " tutorelui. Mai exact acest vechi prieten de familie ar dori sa devina el tutorele.
- Schimbarea se doreste datorita apropierii sufletesti dintre vechiul prieten si persoana bolnava insa atat reprezentantii fundatiei cat si autoritatea tutelara din cadrul primariei se opun.