avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea tutorelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea tutorelui

Exista vreo actiune judecatoreasca sau vreo procedura legala prin care sa se poata solicita schimbarea tutorelui ?
Cel mai recent răspuns: karie_tm , utilizator 20:55, 29 Iunie 2011
Cine vrea asta? Tutorele insusi? Persoane apropiate minorului?
De fapt ...ce intelegeti dvs. prin tutore? (caci nu intotdeuna aceasta notiune este folosita in sensul ei exact).
E in cauza un copil cu AMBII parinti decedati, disparuti, etc. caruia i s-a numit un tutore?

Daca da, atunci orice persoana apropiata minorului poate face o plangere autoritatii tutelare daca tutorele savarseste acte sau fapte pagubitoare pentru minor, daca săvârşeşte un abuz, o neglijenţă gravă sau fapte care îl fac nevrednic de a fi tutore, precum şi dacă nu îşi îndeplineşte mulţumitor sarcina.

Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
romascanu, moderator
Buna ziua.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
cryssy76, utilizator
Stimata Doamna Romascanu ,

Revin cu mai multe detalii:

- Persoana pentru care a fost numit tutorele nu este minora, are 35 de ani si sufera de Sindromul Down. A fost pusa sub interdictie, parintii au decedat , rudele nu s-au aratat interesate. Tutorele numit pentru aceasta persoana este o fundatie.
- Intre timp a aparut un fost prieten de familie; acesta dar si persoana pusa sub interdictie ar dori " schimbarea " tutorelui. Mai exact acest vechi prieten de familie ar dori sa devina el tutorele.
- Schimbarea se doreste datorita apropierii sufletesti dintre vechiul prieten si persoana bolnava insa atat reprezentantii fundatiei cat si autoritatea tutelara din cadrul primariei se opun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela minor in cazul decesului ambilor parinti misupatrik misupatrik Buna ziua, Imi puteti spune cui se acorda tutela in cazul in care ambii parinti ai unui minor au decedat? Se poate face un act, cind unul din parinti este ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru un minor badescucorina badescucorina cum se poate obtine tutela unui minor avand ambii parinti decedati (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)