cine imi poate spune cum pot afla care este ccm la nivelul regiei nationale a padurilor? am solicitat asta la romsilva dar nu am primit nici un raspuns. eu ma documentez oricum in paralel, insa, ptr ca sunt presata de timp a trebuit sa postez si aici.
la fel, poate este careva dintre voi la curent mai mult decta mine lu legislatia aplicabila in cazul concedierilor in cadrul romsilva (evident altceva decat codul muncii).
multumiri anticipate.
cine acorda cic? eu am fost la primarie si biata duduie nu se mai intalnise chipurile cu un asemenea caz (undeva in provincie), adica sa intocmeasca dosar ind pt avocat. asa ca mi-a umplut bratele cu tipizate pt a fi completate de catre angajator. i-am explicat ca moi avem alt statut. m-am blocat in birocratie! am nevoie - sa-mi confirm ca nu am luat-o razna - sa aflu de unde iau CIC, si ce acte trebuie duse la primarie. si inca ceva: nu trebuie sa te suspenzi pe per cresterii copilului, daca platesti contributia, vechimea merge!
evident ca persoana care mi-a cerut ajutorul ar fi facut practica. avand in vedere ca este la facultate in al doilea an, cred ca oricum ma puteam descurca suficient de bine, chiar l-as fi invatat mai cu aplomb decat "maestrul", care nici macar pentru mine, ca-i fac toate hatarurile, nu are timp!! eu nu am gasit in statut o prevedere contrara. poate ca nu am interpretat bine unele dispozitii. dispozitii restrictive sunt mai ales la partea cea mai spinoasa - CLIENTII! in rest.....ce sa zic, nu inteleg de ce nu as putea.
oricum, mai astept si alte raspunsuri.
dragi colegi,
sunt avocat stagiar colaborator si de curand am fost rugata sa pun stampila mea pe o adeverinta prin care sa se faca dovada efectuarii practicii de specialitate.intrebarea mea este daca am nevoie de acordul av titular.eu l-am sunat pe acesta din urma, ce-i drept, dar nu vrea, nu ca ar fi ceva deosebit, nici vorba, dar au fost niste discutii, conflicte....ma rog, si sunt sigura ca acesta e motivul refuzului.
eu vreau sa-l ajut pe omul ala dar nu stiu daca pot, iar el are nevoie sapt asta de adeverinta.
multumesc anticipat pentru ajutor!
:)
intr-adevar! abia rasuflasem usurata ca - in sfarsit - si la noi poti sa te specializezi pe ceva anume dorit de tine, bineinteles. numai ca, acum, constat cu stupoare ca, de fapt, degeaba ai optat pentru o anumita materie, ca dai examen cam la ce s-a intrunit "o majoritate". daca eu vreau sa ma specializez pe fiscal, dar este inscris doar unul, sau, dimpotriva, s-au inscrus 50 -poftim!- dar cu cateva zile inainte se razgandesc, sau ....stiu eu ce mai intervine?eu ce ma fac in cazul acesta?
pai ori optez liber, ori sunt constransa sa "optez"! sa luam masuri! cred ca ar trebui sa facem un fel de memoriu la decan, mai multi, nu ca ei nu si-ar da seama de enormitatea comisa, dar macar din spirit civic si nu numai. ce ziceti?
sunt la fe de indignata ca multi alti colegi care au de dat definitivatul! RUSINE!!!