dragi colegi,
sunt avocat stagiar colaborator si de curand am fost rugata sa pun stampila mea pe o adeverinta prin care sa se faca dovada efectuarii practicii de specialitate.intrebarea mea este daca am nevoie de acordul av titular.eu l-am sunat pe acesta din urma, ce-i drept, dar nu vrea, nu ca ar fi ceva deosebit, nici vorba, dar au fost niste discutii, conflicte....ma rog, si sunt sigura ca acesta e motivul refuzului.
eu vreau sa-l ajut pe omul ala dar nu stiu daca pot, iar el are nevoie sapt asta de adeverinta.
multumesc anticipat pentru ajutor!
:)
Categortic nu, deoarece după cum aţi spus si dvs. sunteţi avocat stagiar colaborator.
Având în vedere vechimea în profesie, faptul că nici nu aveţi experienţa necesară să puteţi, ipotetic vorbind, să fiţi dascălul unei altei persoane, eu spun că nu se poate.
Mai mult, părerea dvs cu privire la efectuarea practicii la Cabinetul dvs. de av. colaborator este legată strict şi se REZUMÃ LA ,,punerea unei ştampile pe o adeverinţă prin care să facă dovada efectuării practicii".
Deci....
evident ca persoana care mi-a cerut ajutorul ar fi facut practica. avand in vedere ca este la facultate in al doilea an, cred ca oricum ma puteam descurca suficient de bine, chiar l-as fi invatat mai cu aplomb decat "maestrul", care nici macar pentru mine, ca-i fac toate hatarurile, nu are timp!! eu nu am gasit in statut o prevedere contrara. poate ca nu am interpretat bine unele dispozitii. dispozitii restrictive sunt mai ales la partea cea mai spinoasa - CLIENTII! in rest.....ce sa zic, nu inteleg de ce nu as putea.
oricum, mai astept si alte raspunsuri.
Sunt de aceeasi parere ca si icespace27... dar cat de greu poate fi sa gasesti un coleg avocat care sa puna stampila?:hm: Sa nu-mi zici ca esti certat cu toti avocatii definitivi din localitate :)... in plus poate scoate adeverinta de practica si de la instanta si de la parchet daca e chiar necesar...
Nu se poate pentru ca, logic, "adeverinta adevereste" faptul ca acel om si-a efectuat o practica in cabinetu X, din partea caruia semneaza X.
Ca nu pot eu semna pentru Cabinetul X decat daca sunt X. Altfel, ca si colaborator, si eu am nevoie de delegatie daca e sa semnez in vreun dosar al Cabinetului, nu?
Deci: tot ce fac eu ca si colaborator al Cabinetului X, e cu permisiunea Cabinetului.
Consider ca poti pune stampila, oinsa numai in cazul in care ai o aprobare a titularului de cabinet in acest sesn.
Nu pot eu sau tu sa admitem practica studentului Y intr-un spatoiu care nu e al nostru ca sa decidem, folosind resurse care nu ne apartin.
Logic?
Problema daca semnezi poate fi una din: profesorul nu accepta adeverinta, avand nevoie si de confirmarea titularului de cabinet; afla titularul si ... nu va fi tocmai bine!
Titularul raspunde de tot ceea ce se intampla in cabinetul lui, are obligatii de a tine secrete profesionale, cred ca fara voia lui nu poate face practica nimeni; si daca nu poate fara voia lui, nu e nici valabila adeverinta eliberata fara voia lui.