Buna seara,
Detin un C.U. pe un teren in sector 6 si doresc sa demarez cu o firma specializata actele necesare pentru a obtine A.C. Am discutat cu arhitectul si mi s-a spus ca o sa am nevoie de acordul vecinului pentru a construi la calcan. Situatia este urmatoarea, pe latura unde doresc sa ma alipesc la calcan, terenul respectiv este in paragina de mai mult de 30 ani, am aflat din vecini ca pe acel teren ar fi mai multi mostenitori dar care sunt plecati in afara tarii de mult timp, terenul lui este foarte mare si exista o casa batraneasca cazuta in mijlocul terenului. Precizez ca eu doresc sa construiesc pe limita de proprietate, ar fi primul calcan pe acesta limita, terenul meu este de aproximativ 250 mp si o deschidere de 10 m. In acest caz, daca proprietarul/proprietarii nu sunt de gasit, ce solutie am sa pot construii? Daca ar fi sa las cei 3 m distanta, nu as avea ce casa decenta sa mai fac. Multumesc anticipat pentru un raspuns!
Nu cod postal, ma refer la numar de casa. Intreg terenul avea nr 18, apoi terenul a fost dezmembrat in 2 loturi, primul lot ramane cu nr 18 si al doilea lot trebuie sa aibe probabil un nr. 18A.
Am intrat in posesia unui teren intravilan in Bucuresti, terenul a fost anterior dezmembrat. Exista un numar postal pe lotul 1 iar acum pe lotul 2, partea cumparata de mine, vreau sa obtin un nou numar postal. De 3 zile sun la PMB si nu reusesc sa obtin informatii de baza, ma intereseaza ce documente sunt necesare pentru a depune o cerere la PMB ca sa obtin un numar postal. Daca ma puteti ajuta va rog cu aceste informatii, trece timpul si vreau sa merg mai departe cu toate demersurile.
Multumesc in avans pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Am un dosarl pe rol la Judecatoria sector 5 pentru uzucapiune. Bunicii mei au cumparat cu chitanta de mana in anul 1959 un teren in Bucuresti. Bunicul meu a decedat in 1972 si s-a facut un Certificat de Mostenitor pentru bunica mea si copiii pe acest teren cu constructie dar fara acte. Anul aceste a decedat si bunica mea iar pe rol a ramas acest dosar de uzucapiune. Deja a trecut 1 an si inca nu avem o rezolutie, am prezentat documentele cerute de catre avocat, am platit taxa de timbru judiciar, am verificat la OCPI si am aflat ca nu exista carte funciara, impozitul la Taxe si Impozite este platit la zi, bunicii au platit tot corect de cand au stat acolo. Am identificat si paratii si care au fost de acord sa se prezinte si la Judecatorie. Acum imi cere avocata ca trebuie sa fac o expertiza topografica ca asa cere judecatorul. Va rog sa ma ajutati si sa imi explicati cum decurge si ce acte sunt necesare pentru uzucapiune la judecatorie si daca nu cumva avocata asta ma jegmaneste de bani pentru ca nu mai pot (nici financiar si nici psihic).
Va multumesc!