avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune-Chitanta de mana si Certificat de Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune-Chitanta de mana si Certificat de Mostenitor

Buna ziua,
Am un dosarl pe rol la Judecatoria sector 5 pentru uzucapiune. Bunicii mei au cumparat cu chitanta de mana in anul 1959 un teren in Bucuresti. Bunicul meu a decedat in 1972 si s-a facut un Certificat de Mostenitor pentru bunica mea si copiii pe acest teren cu constructie dar fara acte. Anul aceste a decedat si bunica mea iar pe rol a ramas acest dosar de uzucapiune. Deja a trecut 1 an si inca nu avem o rezolutie, am prezentat documentele cerute de catre avocat, am platit taxa de timbru judiciar, am verificat la OCPI si am aflat ca nu exista carte funciara, impozitul la Taxe si Impozite este platit la zi, bunicii au platit tot corect de cand au stat acolo. Am identificat si paratii si care au fost de acord sa se prezinte si la Judecatorie. Acum imi cere avocata ca trebuie sa fac o expertiza topografica ca asa cere judecatorul. Va rog sa ma ajutati si sa imi explicati cum decurge si ce acte sunt necesare pentru uzucapiune la judecatorie si daca nu cumva avocata asta ma jegmaneste de bani pentru ca nu mai pot (nici financiar si nici psihic).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 20:07, 23 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!

În procesele cu imobile (terenuri) se face expertiză topo, se plătește taxă judiciară de timbru, aceasta este realitatea. Avocata dvs doar vă pune în vedere ce aveți de plătit, nu încasează dânsa banii respectivi. La avocat se plătește onorariul avocațial și atât, taxa de timbru, costurile expertizelor și altele, puse în sarcina dvs, sunt costurile proceselor din România indiferent că aveați sau nu avocat.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune bnykoleta bnykoleta Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre casa in care locuiesc parintii mei; casa a fost construita de catre bunicul meu in anul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune symsmile symsmile Buna seara! Situatia se prezinta in felul urmator : Bunicii au intocmit act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere celor doi fii ai lor si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)