avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara!

Situatia se prezinta in felul urmator :

Bunicii au intocmit act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere celor doi fii ai lor si nurorilor. Intre timp au decedat bunicii precum si cei doi fii . Au ramas nurorile si 4 nepoti, cate doi de fiecare familie. La randul lor, in urma decesului tatilor, respectiv sotilor s-au intocmit acte succesorale. Ramane o singura problema, terenul, care este in indiviziune. Cum se face iesirea din indiviziune si daca ati putea sa-mi spuneti costurile aproximative??
Multumesc!
Trebuie sa deschideti o actiune in instanta de iesire din indiviziune; se va face expertiza topografica si se vor stabili loturile; costurile sunt compuse din taxa de timbru judiciar (aproximativ 3% din valoarea terenului) + onorariu expert topo + onorariu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri iesire din indiviziune criso criso Buna ziua.In cazul unui teren de 1,5 ha,care ar fii costurile iesirii din indiviziune?Se poate realiza iesirea din indiviziune fara acordul celorlalti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/ regranituire brindusha2010 brindusha2010 Buna ziua, maine am infatisare la proces, nu am avocat fiindca am o pensie foarte mica, sunt foarte suparata, am tot scotocit net’ul, sunt nesigura in ... (vezi toată discuția)