avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COSTURI IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COSTURI IESIRE DIN INDIVIZIUNE

Buna ziua.In cazul unui teren de 1,5 ha,care ar fii costurile iesirii din indiviziune?Se poate realiza iesirea din indiviziune fara acordul celorlalti co-proprietari?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Cojocar , Avocat 17:23, 19 Februarie 2013
1.Costuri iesirii din indiviziune: taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat, onorariu expert topo si/sau expert evaluare bunuri, eventual cheltuieli de executare silita. Taxa de timbru se determina in functie de valoarea imobilului, asadar un raspuns concret nu poate fi dat inainte ca dvs. sa aratati valoarea terenului. Onorariul de avocat este negociabil. Onorariul de expert este determinat de instanta. Cheltuielile de executare, inclusiv onorariul de executor, sunt, de asemenea, negociabile, intr-o anumita masura.
2. Da, numai sub arbitrajul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune prin instanță. cam cât ar dura și ce costuri aproximative implică? Blidariu Doina Blidariu Doina Buna ziua,detinem un teren intravilan aflat insa in indiviziune cu alti 3 copropietari daca le pot spune asa..ideea e ca acestia nu vor sa facem iesirea din ... (vezi toată discuția)
Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)