avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea pamantului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea pamantului

buna seara,
am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in viata.Mama lui(bunica mea ) a decedat si ea in 2008,lasand ca mostenire 6,6 ha de pamant.Problema este ca in timpul vietii ei,la 2 dintre copii le-a facut act de vanzare-cumparare pe alte 3 ha de teren (cate 1,5 ha de fiecare)care nu se includ in aceste 6,6 ha ramase dupa decesul ei.Unchiul meu detine actul de proprietate al pamantului,el nu mai doreste sa imparta celor 2 frati nimic din aceste 6,6 ha,motivand ca si-au luat dreptul in timpul vietii mamei lor.Eu am nevoie de partea mea,acesti doi frati vor sa semneze pentru mine,pentru a-mi lua partea care mi se cuvine,insa fratele (cel de-al treilea)care detine actul de proprietate nu doreste sa mai dea nimic celorlalti 2(cu toate ca acestia vor doar 9000 m,p partea fiecaruia si nu cat li s-ar cuveni de drept).Ce pot face eu? multumesc.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 00:06, 1 Februarie 2014
Mai precis bunica cati copii a avut 4? Dezbateti succesiunea in instanta dupa tatal dvs si dupa bunica,cei 2 frati care au primit cate 1,5 ha vor trebui sa aduca terenul la masa succesorala asa ca daca pe urma bunicii sunt de impartit 6,6 ha+1,5ha+1,5ha=9,6 ha impartite la 4 ,fiecaruia din copii bunicii ii revine cate 2,4 ha.Atat va revine dvs din terenul bunicii, daca unchiul nu vrea sa dea pamant fratilor, pentru dvs. singura solutie este instanta: dezbateti succesiunea dupa tata, mentionati ca a fost mostenitor dupa bunica (la teren, casa ) si cereti si iesire din indiviziune.Cereti cheltuieli de judecata ,pentru ca sunt multe cheltuieli(taxa timbru, onorar avocat, onorar expert) si iesirea din indiviziune profita tuturor mostenitorilor asa ca fiecare trebuie sa plateasca. Neaparat sa va luati un avocat. Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor luiza44 luiza44 buna ziua, As dori sa ma lamuriti cu urmatoarele: Mama mea a obtinut 2 ha de pamant mostenire din partea parintilor ei, pentru care detine si ... (vezi toată discuția)
Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)