avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu urmatoarele:

Mama mea a obtinut 2 ha de pamant mostenire din partea parintilor ei, pentru care detine si document(Titlu de proprietate), acum 2 ani a decedat iar in timpul vietii mi-a spus ca dupa moartea ei acel pamant imi revine mie.Suntem 3 frati ,si nu sunt probleme intre noi fiecare am inteles ce ne revine fiecaruia, acum eu doresc sa-mi legalizez acest act pe numele meu, si nu stiu cum se procedeaza,
tin sa mentionez ca si tata a decedat inaintea mamei cu un an,
-mai este nevoie sa dezbatem intreaga mostenire a parintilor sau pot sa ma axez doar pe acest bun propriu al mamei (respectv terenul)?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza44 , utilizator 19:14, 12 Iunie 2014
obligatoriu dezbateti mostenirea, vi se elibereaza certificat de mostenitor, apoi va impartiti bunurile, amiabil prin tranzactie notariala. poate nu au trecut chiar 2 ani de la deces, ca sa faceti operatiunea mai ieftin.
chiar daca aceste terenuri sunt doar a mamei? nu si a tatalui.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)
Coproprietate prin succesiune abisibiu abisibiu suntem doi frati , dupa moartea parintilor ma mostenit un apartament 3 camere ,tata a decedat in noiembrie 2010 si urmeaza sa facem succesiunea , mama a ... (vezi toată discuția)