avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate melika

Activitate melika

Discuție cetatean strain
buna seara.am bilantul in minus,si am depus acte pt.obtinerea cetatenie romane.care ar fi solutiile sa arat un venit net.mi s_a spus ceva de un articol 194/2003
Răspuns la discuția contract de munca intrerupta
pt.prelungirea contractului imi trebuie si permisul vechi care l_am avut>?
care este riscul sanctionarii angajotorului si unde trebuie sa declare ca uitat prelungirea contractului?
multumesc pt.raspuns
top dan a scris:

Potrivit art. 7 din OUG 148?2005, putetiu beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in calitate de cetatean strain, dacaîn ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Deci nu se pot plati retroactiv anumite perioade ci, daca nu aveti cele 12 luni de cotizare la sustemul de asigurari sociale sa declarati alte venituri si sa platiti asigurarea corespunzatoare acestora, fie sa lucrati efectiv pina atingeti aceasta cerinta.

de asemenea sotul meu plateste la CNAS ,si trebuie sa platesc si eu pt.obtininerea vizei.exista vreo cale de a folosi de aceste plati?
buna seara.sunt cetatean strain si am fost angajata din 01.02.2007 pana 01.02.2008 si o sa nasc in august2008,deci am o intrerupere de aproximativ 3luni,vrau sa prelungesc contractul de munca si sa acopar acea intrerupere,ca sa pot primi indemnizatie.as putea plati acele 3 luni retroactiv?cum trebuie sa procedez?multumesc