avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetatean strain

buna seara.am bilantul in minus,si am depus acte pt.obtinerea cetatenie romane.care ar fi solutiile sa arat un venit net.mi s_a spus ceva de un articol 194/2003
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:29, 22 Mai 2008
puteti da mai multe amanunte, va rog?
Cetatenia romana se acorda la cerere persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca îndeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
b) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, nu intreprinde sau sprijina actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si declara ca nici în trecut nu a întreprins asemenea actiuni; c) a implinit varsta de 18 ani;
d) are asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
f) cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra în viata sociala;
g) cunoaste prevederile Constitutiei Romaniei

O solutie ar fi sa va angajati la acea firma sau la o alta cu un salariu decent, daca ca businessman nu prea merge treaba. Astfel veti putea sustine cerintele impuse mai sus cu privire la veniturile obtinute prin contractul de munca incheiat si depus la ITM.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
melika a scris:

am bilantul in minus,si am depus acte pt.obtinerea cetatenie romane.care ar fi solutiile sa arat un venit net.mi s_a spus ceva de un articol 194/2003

Vă referiţi la prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.;)
ªi din câte înţeleg, vă referiţi la dispoziţiile art. 71 din actul normativ care prevede condiţiile de stabilire a domiciliului în România a străinilor, printre care şi dovada că pe întreaga perioadă la care au făcut dovada şederii temporare legale şi continue prev. de lege, au realizat mijloace de întreţinere după cum urmează:
- cel puţin la nivelul salariului mediu lunar pe economia naţională în cazul străinilor căsătoriţi cu cetăţeni români;
- din activităţile legal desfăşurate pe teritoriul României, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă, corespunzător dreptului de şedere acordat până la formularea cererii, în celelalte situaţii.
Dv. vă referiţi la faptul că nu puteţi face dovada realizării mijloacelor de întreţinere în cuantumul expres prevăzut de lege. Dacă nu puteţi face această dovadă, vi se va respinge cererea de stabilire a domiciliului în România şi implicit cetăţenia română.
Noi nu vă putem spune să faceţi un fals. Dacă legea prevede această condiţie, trebuie să o îndepliniţi, sub sancţiunea menţionată mai sus.;)
Se pare ca mesajul initial era altul ;) ... daca nu ma insel se face referire la un bilant, ceea ce inseamna ca are o societate comerciala, care in urma operatiunilor comerciale desfasurate in tara care ainregistrat pierdere.
OUG nr.194/2002 prevede printre conditiile care trebuie sa fie indeplinite si aceea potrivit careia cetatenii straini îşi pot stabili domiciliul în România daca fac dovada faptului că deţin mijloace de întreţinere.
Consider ca face dovada detinerii unor mijloace de intretinere (legea nu prevede ca societatea sa aibe sau nu profit).
O varianta mai buna este sa fiti angajat al acelei societati comerciale.
Chiar dacă utilizatorul vorbeşte de "bilanţ" în minus, eu m-am gândit că este doar o chestiune de traducere, având în vedere că este cetăţean străin. Nu cred că s-a referit la faptul că are o firmă ci la lipsa dovezii unor venituri pentru obţinerea cetăţeniei române.
Chiar dacă are o firmă care nu a avut profit, nu înseamnă că el, personal nu are venituri. Veniturile nete ale firmei nu se confundă cu veniturile administratorului....O firmă poate angaja credite, poate avea mulţi salariaţi, poate avea multă marfă livrată dar neachitată, TVA nerecuperat etc....astfel că, la un moment dar, aceasta poate înregistra pierderi chiar dacă este o firmă de succes... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire cetatenie romana magdalenap magdalenap Sint casatorita de 7 ani cu un cetatean brazilian. Ne gandeam sa facem cererea de acordare a cetateniei romane, dar ne-am ciocnit de doua probleme: 1. Sotul ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian casatorit romanca cum obtin cetatenia romana? miha_yt miha_yt Sunt cetatean italian casatorit cu romanca din 1998, stabilit in romania din 2008, adica am domiciliul stabil aici doar de 3 ani. Daca divortez de sotia mea ... (vezi toată discuția)
Membru de familie al unui cetatean roman ContSters485452 ContSters485452 Buna. Am o cunostiinta din Serbia al carei tata a obtinut cetatenia Romaniei pe baza meritelor culturale si promovarii imaginii Romaniei. Cred ca e vorba de ... (vezi toată discuția)