avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca intrerupta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca intrerupta

buna seara.sunt cetatean strain si am fost angajata din 01.02.2007 pana 01.02.2008 si o sa nasc in august2008,deci am o intrerupere de aproximativ 3luni,vrau sa prelungesc contractul de munca si sa acopar acea intrerupere,ca sa pot primi indemnizatie.as putea plati acele 3 luni retroactiv?cum trebuie sa procedez?multumesc
Cel mai recent răspuns: melika , utilizator 12:23, 13 Mai 2008
Potrivit art. 7 din OUG 148?2005, putetiu beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in calitate de cetatean strain, dacaîn ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Deci nu se pot plati retroactiv anumite perioade ci, daca nu aveti cele 12 luni de cotizare la sustemul de asigurari sociale sa declarati alte venituri si sa platiti asigurarea corespunzatoare acestora, fie sa lucrati efectiv pina atingeti aceasta cerinta.
Exista varianta posibilitatii incheierii retroactive a contractului de munca de la data de 01.02.2008 (cu riscul sanctionarii angajatorului, potrivit Legii nr.130/1999). De asemenea, angajatorul trebuie sa faca dovada ca in perioada aceasta ati prestat munca si doar a uitat sa va inregistreze contractul de munca la ITM.
top dan a scris:

Potrivit art. 7 din OUG 148?2005, putetiu beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in calitate de cetatean strain, dacaîn ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Deci nu se pot plati retroactiv anumite perioade ci, daca nu aveti cele 12 luni de cotizare la sustemul de asigurari sociale sa declarati alte venituri si sa platiti asigurarea corespunzatoare acestora, fie sa lucrati efectiv pina atingeti aceasta cerinta.

de asemenea sotul meu plateste la CNAS ,si trebuie sa platesc si eu pt.obtininerea vizei.exista vreo cale de a folosi de aceste plati?
multumesc pt.raspuns
care este riscul sanctionarii angajotorului si unde trebuie sa declare ca uitat prelungirea contractului?

Alte discuții în legătură

Intrerupere 3 zile ionep23 ionep23 Buna ziua, Un contract a fost incheiat cu data de 20.10 iar celalalt inceput cu data de 23.10.2014, cele 3 zile sunt considerate intrerupere, este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Carte de munca georgianagyo georgianagyo Se poate plati retroactiv contributia pentru cartea de munca? As vrea sa imi platesc perioada intrerupta (din noiembrie 2010) pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,am si eu o intrebare in legatura cu cartea de munca ,am lucrat pana in data de 26 noi 2012 atunci mi-am dat demisia as vrea sa va intreb mai pot ... (vezi toată discuția)