avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Se poate plati retroactiv contributia pentru cartea de munca? As vrea sa imi platesc perioada intrerupta (din noiembrie 2010) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 13 Iulie 2011
nu
indemnizatia pentru cresterea copilului nu depinde de plata contributiilor ci de realizarea de venituri profesionale impozabile (salariu, venituri din activitati independente, etc.).
georgianagyo a scris:

Se poate plati retroactiv contributia pentru cartea de munca? As vrea sa imi platesc perioada intrerupta (din noiembrie 2010) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru crestere copil.

Se poate face acest lucru , sub riscul sanctionarii angajatorului respectiv ....:(
Din mesajul doamnei eu am inteles ca nu are CIM si doreste sa plateasca CAS-ul. Si nu se poate sa beneficieze de CIC chiar daca plateste retroactiv pt ca acesta este conditionat de realizarea de venituri impozabile.
Dumneavoastra cred ca presupuneti ca are CIM si nu s-au platit darile. Si nici in aceasta situatie nu are relevanta daca angajatorul a platit sau nu contributiile. Daca are CIM si angajatorul nu a platit contributiile va beneficia de CIC.
Daca nu are CIM nu se poate inregistra acum un contract din luna noiembrie 2010 (sau se poate cu amenzi ff mari).
Imi cer scuze daca nu am inteles exact mesajul dvs., dar nu stiu exact la ce va referiti cand spuneti ca se pot plati retroactiv contributiile ca sa beneficieze de CIC.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Dana Oancea, Consilier juridic
dana_lavinia a scris:

Din mesajul doamnei eu am inteles ca nu are CIM si doreste sa plateasca CAS-ul. Si nu se poate sa beneficieze de CIC chiar daca plateste retroactiv pt ca acesta este conditionat de realizarea de venituri impozabile.
Dumneavoastra cred ca presupuneti ca are CIM si nu s-au platit darile. Si nici in aceasta situatie nu are relevanta daca angajatorul a platit sau nu contributiile. Daca are CIM si angajatorul nu a platit contributiile va beneficia de CIC.
Daca nu are CIM nu se poate inregistra acum un contract din luna noiembrie 2010 (sau se poate cu amenzi ff mari).
Imi cer scuze daca nu am inteles exact mesajul dvs., dar nu stiu exact la ce va referiti cand spuneti ca se pot plati retroactiv contributiile ca sa beneficieze de CIC.

Mesajul este simplu ... si nu trebui facuta o filozofie pentru a se intelege ... unde scrie ca nu se poate inregistra un c.i.m. in prezent?
Eu am specificat ca se poate face acel lucru , sub riscul sanctionarii angajatorului, in speranta, in care va putea incheia retroactiv un c.i.m.
Prin urmare, se poate inregistra un c.i.m. din urma sub riscul primirii de catre angajator a unei sanctiuni prevazute de legislatia muncii . De asemenea, plata contributiilor se poate face cu penalitati pentru acest c.i.m. inregistrat din urma.

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ContSters92747 ContSters92747 Buna ziua, Sunt angajata la o firma cu contract de munca din anul 2006, sunt gravida in 5 luni si vreau ca dupa nastere sa beneficiez de concediul pentru ... (vezi toată discuția)
Persoana insarcinata bubu.g bubu.g pentru o persoana insarcinata in 2 luni fara loc de munca exista posibilitatea sa plateasca din urma contributii pentru a beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oanatatuta oanatatuta Buna ziua!In data de 12.01.2015 urmeaza sa nasc.Cu ce data pot intra in concediu prenatal astfel incat sa beneficiez apoi si de CCC (vezi toată discuția)