avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma cu contract de munca din anul 2006, sunt gravida in 5 luni si vreau ca dupa nastere sa beneficiez de concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, am aflat ca patronii unde lucrez nu au achitat contributiile la stat de mult timp (nu stiu exact de cati ani), ce pot face in cazul asta, am vorbit cu ei si mi-au spus ca o sa achite taxele, dar nu prea ii cred ca sunt cam hoti si mincinosi, ce pot face in cazul asta, cum pot sa verific daca au achitat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 29 Aprilie 2010
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre stat, ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

Adresati-va ANAF-ului in vederea obtinerii unui raspuns referitor la plata contributiilor catre sat de catre angajatorul dvs.
M-am exprimat eu gresit, nu a platit impozitul pe salariu, CAS, etc.. Cartile de munca ale angajatilor sunt necompletate de ani de zile. Mai mult de atat declara angajatii ca sunt in concediu fara plata cateva luni pe an desi nimeni nu a solicitat concediul fara plata.
Daca va completeaza adeverinta tip ca ati lucrat 12 luni ....s-ar putea sa va descurcati .Intrebati la primarie,unde veti depune dosarul pt cic.
alicemdina a scris:

M-am exprimat eu gresit, nu a platit impozitul pe salariu, CAS, etc.. Cartile de munca ale angajatilor sunt necompletate de ani de zile. Mai mult de atat declara angajatii ca sunt in concediu fara plata cateva luni pe an desi nimeni nu a solicitat concediul fara plata.

CFP afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CIC ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului nelutu83 nelutu83 Buna ziua. Lucrez la o firma de paza care este pe cale sa piarda licitatia la obiectivul unde sunt de serviciu si se pare ca o sa fim preluati de o alta firma ... (vezi toată discuția)
Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului nicodal nicodal Sunt angajata de 3 ani si 6 luni la acelasi loc de munca. Vreau sa imi iau concediu fara plata aproximativ 3 luni pt rezolvarea unor probleme personale. Daca ... (vezi toată discuția)