avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Activitate Moise Dragos

Activitate Moise Dragos

Răspuns la discuția Mutare la medic de familie
Multumesc mult pentru ajutor.

O zi placuta!
Răspuns la discuția Mutare la medic de familie
Am si eu o situatie legata de medicul de familie si de o posibila mutare la alt doctor de familie. Expun sintetic punctele :
1) in cazul unei persoane ce sufera de o boala pentru care doctorul specialist a eliberat o Scrisoare de Recomandare pentru a fi avizata de catre Medicul de familie, prin care persoana in cauza este indreptatita sa primeasca o cantitate dintr-un medicament in regim compensat - Medicul specialist a eliberat scrisoarea in cauza sub un anumit format, care nu a fost acceptat de catre medicul de familie, apoi am obtinut de la alt medic din departamentul de hematologie al unui Spital din Bucuresti aceiasi scrisoare cu un alt format. Nici acest format nu a fost acceptat de MF din cauza faptului ca "nu are antetul corespunzator, si nici codul medicamentului pentru a fi eliberat in regim compensat".

Doresc sa va intreb, din acest chin pur romanesc absolut inutil, ce este de facut pentru a obtine acest medicament in regim compensat? Mentionez ca am contactat Consiliul Medicilor de Familie si am fost rugat sa trimit la dansii aceasta ultima scrisoare de recomandare de la medicul specialist, pentru a fi analizata.
In acest caz, stiti cum este mai bine sa trimit acest document? In origina, insotit de o cerere, si anume ce continut sa aiba aceasta cerere?

2) Am aflat care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca o persoana sa se mute la alt medic de familie. Imi puteti indica exact materialul legislativ care specifica acest proces?

3) Cunoaste cineva exact ce remuneratie/parte pecuniara primeste un Medic de Familie pentru fiecare persoana care este inscrisa in cadrul cabinetului sau?

Multumesc.
Nu exista, ca nu este tara in care sa existe.
Sa ne gandim altfel : usa este parte din apartamentul proprietate personala? Clanta este parte din usa?
Mai departe: articolele publicitare sunt agatate de clanta mai sus mentionata !

In ce statiu suntem cu promovarea publicitara? cum o putem incadra in acest moment?
corect, casa scrii nu este. Am scris insa "din moment ce si usa de acces in apartament din casa scarii reprezinta spatiu privat." referindu-ma la usa apartamentului care face legatura dintre apartament si casa scarii (specific acest lucru pentru ca unii ar gasi interesant sa intrebe daca nu ma refer la o alta usa interioara, doar pentru a pune o intrebare).


Am o intrebare mai mult administrativ-juridica legata de posibilitatea inceperii unei actiuni restrictive si de tragere la raspundere a diversilor agenti economici care inteleg prin publicitate sa lase de clanta usii de intrare in apartament diverse articole publicitare. Pentru acest lucru exista cutia postala, care pe langa plicurile cu diverse mesaje si facturi, are menirea de a gazdui si informatii publicitare.

Aceasta modalitate mi se pare invadare a spatiului privat, si poate sugera si diversilor indivizi care ajung pe scara si un indicator de urmarire a intervalului orar in care apartamentul este gol.

Doresc sa gasesc o baza legala, la nivel administrativ local sau general sau o hotarare sau lege care sa faca referire la acest aspect, deci si la incarcarea intimitatii, din moment ce si usa de acces in apartament din casa scarii reprezinta spatiu privat.

Multumesc.
Răspuns la discuția NOTARI PUBLICI
Conf art 6, din Regulamentul de dobandire al calitatii de notar stagiar, la punctul (e) - "certificat medical care atesta deplina capacitate de munca emis de catre o institutie medicala autorizata - anexa 12" si pct (f) "caracterizare / recomandare de la ultimul loc de munca, pentru cei care au vechime in munca".

Va rog sa ma ajutati cu ceea ce inseamna "institutie medicala autorizata" si, in cazul in care lucrez in alt domeniu decat cel juridic, este necesara recomandarea.

Multumesc.
Discuție NOTARI PUBLICI
- practica in vederea sustinerii examenului de notar stagiar;
- stagiatura
- examenul de definitivare in profesia de notar pubic.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
succes tuturor celor care invata cu spor pentru examen. Pentru cineva care are un serviciu destul de stresant (obositor+solicitant) intr-un domeniu ce nu are nici o legatura cu partea juridica, in conditiile in care am terminat dreptul anul trecut, nu stiu in ce masura ma pot descurca in felul drescris mai sus (a invata ziua 5-10ore, cu diferite rate de asimilare a informatiilor, s.a.m.d). Sunt curios de modul in care invatati si tipul de serviciu avut de cei care invata atatea ore, deoarece presupun ca este vorba de o activitate de invatat in special pe timp de zi, cand informatiile se asimileaza si sedimenteaza mai bine. In acest moment, dupa o zi de lucru ce se termina dupa ora 18, cu o pauza de cca 2ore, imi mai raman cam 4-5 ore din noapte pentru a invata. Iar din ce am trecut pana acum este greu, uneori ft greu din cauza oboselii acumulate. Sper sa intelegeti ca nu merg pe "lasa ca mai e pana la examen" sau in alt mod, deoarece stresul pe care mi-l impun in a trece peste materia, a o structura si a face si teste grile este destul de ridicat, in conditiile in care serviciul mananca o mare parte din capacitatea zilnica de invatare. Cred ca au noroc totusi mai mult cei care stau acasa sa invete si cei carora serviciul le permite.
Mult noroc.