avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Neculau

Activitate Mihaela Neculau

Răspuns la discuția Recuperare diferente salariale
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Va dati seama ca nu aveam cum sa contest decizia deoarece nu aveam acces la statul de functii, la informatii precum ca nu exista functie similara atunci. Poate acesta este un motiv plauzibil.
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot recupera diferentele salariale pe anul 2018 si 2019, daca a fost stabilit gresit salariul, in momentul cand am fost promovata. Desi trebuia sa beneficiez de legea 153/2017 art 39(2), asta nu s-a intamplat. Eu am aflat abia acum de aceasta greseala ( nu exista in plata o functie similara).
Care este modalitatea de a obtine aceste diferente avand in vedere ca decizia si actul aditional (care nici nu este semnat de catre mine pentru ca nu mi l-au adus la cunostinta , ci doar decizia) nu mai pot fi contestate, trecand atata timp? Mentionez ca dupa aceasta decizie de promovare si stabilire a salariului mai exista inca 2 acte aditionale la CIM (1.01.2018- conform legii 153 privind salarizarea personalului din fonduri publice + oug 79 din 8 nov. 2017 si 01.03.2019- am trecut la alta gradatie ).
Exista posibilitatea ca , macar acum, sa primesc un salariu corect stabilit ( incepand, bineinteles, cu modificarea din momentul promovarii si cu cresterile ulterioare)?

Cu stima,
Mihaela Neculau

Răspuns la discuția Aplicare lege 153/2017
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa va prezint situatia mai amanuntit: eu in 01.11.2017 am fost promovata de la registrator medical debutant gradatia 3 la reg. med gradatia 3. In luna octombrie cand a fost facuta decizia, in plata nu exista niciun reg. med. gradatia 3 , aceasta functie a fost transformata in reg med gradatia 4 ,din august 2017. Cand am cerut lamuriri in acest sens (cam tarziu ce-i drept), mi-au aratat un centralizator al statului de personal la data de 01.05.2017( 6 luni inaintea promovarii mele ) , in care se regaseste o functie similara in plata, acea functie figurand chiar si cu clasa (aceasta nemairegasindu-se dupa Legea cadru).
Eu am inteles din raspunsul dvs ca functia similara in plata trebuie sa se regaseasca pe statul de plata in luna octombrie, dar ce pot eu solicita de la biroul RUNOS pentru a lamuri daca salariul a fost stabilit corect cand am fost promovata conf L 153/2017 art 39 in octombrie 2017?
Mentionez ca vreau sa rezolv aceasta situatie pe cale amiabila, deocamdata.
Va multumesc
Daca un salariat este angajat/promovat , cum aflu ca exista /nu exista functie similara in plata pentru a aplica art 39 (1) sau (2) din Legea 153/2017? Poate fi valabil un centralizator al statului de personal aprobat/avizat cu cateva luni anterioare angajarii/promovarii(care a suferit modificari intre timp) sau trebuie un centralizator din luna cand se face modificarea?
Mai exact as vrea sa stiu care este documentul care arata ca exista functie similara in plata si daca are legatura cu data angajarii/promovarii.