avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare diferente salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare diferente salariale

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot recupera diferentele salariale pe anul 2018 si 2019, daca a fost stabilit gresit salariul, in momentul cand am fost promovata. Desi trebuia sa beneficiez de legea 153/2017 art 39(2), asta nu s-a intamplat. Eu am aflat abia acum de aceasta greseala ( nu exista in plata o functie similara).
Care este modalitatea de a obtine aceste diferente avand in vedere ca decizia si actul aditional (care nici nu este semnat de catre mine pentru ca nu mi l-au adus la cunostinta , ci doar decizia) nu mai pot fi contestate, trecand atata timp? Mentionez ca dupa aceasta decizie de promovare si stabilire a salariului mai exista inca 2 acte aditionale la CIM (1.01.2018- conform legii 153 privind salarizarea personalului din fonduri publice + oug 79 din 8 nov. 2017 si 01.03.2019- am trecut la alta gradatie ).
Exista posibilitatea ca , macar acum, sa primesc un salariu corect stabilit ( incepand, bineinteles, cu modificarea din momentul promovarii si cu cresterile ulterioare)?

Cu stima,
Mihaela Neculau

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 22 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca n-ati contestat decizia de stabilire a salariului , cam greu de obtinut asa ceva.. Legea 153/2017 instituie o procedura prealabila .

Legea 153/2017
art.37 Soluționarea contestațiilor
(1) Soluționarea contestațiilor în legătură cu stabilirea salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare, a sporurilor, a creșterilor salariale, a premiilor și a altor drepturi care se acordă potrivit prevederilor prezentei legi este de competența ordonatorilor de credite.
(2) Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.
(4) Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Va dati seama ca nu aveam cum sa contest decizia deoarece nu aveam acces la statul de functii, la informatii precum ca nu exista functie similara atunci. Poate acesta este un motiv plauzibil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea incerca acum .. depuneti o solicitare pentru recalcularea salariului si apoi actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii 153/2017 Autism23 Autism23 Buna seara! As dori sa stiu cum se aplica legea 153/2017 si pentru ce categorie de personal ? Lucrez intr-o institutie publica afla in subordinea consiliului ... (vezi toată discuția)
Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Angajatorul trebuie sa dea un raspuns scris la contestatia salariatului ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Un salariat a depus o Contestatie scrisa la angajator pentru faptul ca nu este multumit cu privire la stabilirea salariului. Acesta a ... (vezi toată discuția)