avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate remuspr

Activitate remuspr

Mulțumesc .
Vechime în muncă . Perioada de activitate a unui militar poate fi considerată vechime în muncă în cazul unei angajări în sistemul public , în vederea stabilirii gradației ? Mulțumesc
Candidat la concurs pensionar militar . Bună ziua . Instituția noastră a demarat un concurs de ocupare a unei funcții contractuale de execuție . Printre candidați s-a înscris și un pensionar militar , pensionat pentru limită de vârstă . Candidatura acestuia i-a fost respinsă având ca motiv Hotărarea ICCJ nr.91 din 25.11.2024 . Candidatul a contestat decizia motivând faptul că potrivit Codului Administrativ OUG 57/2019 personalul militar nu face parte din corpul funcționarilor publici potrivit art 382 lit h deci nu îi este opozabilă prevederea din HICCJ 91 . Trebuie să îi admitem contestatția sau dacă nu pe ce motiv . Vă mulțumesc .
Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Am o salariată angajată pe perioadă determinată în locul unei angajate aflată în concediu de creștere copil . Titularul postului s-a întors mai devreme decât era prevăzut . În această perioadă o altă salariată care ocupă un post cu o funcție similară într-un alt departament a intrat în concediu de maternitate . Pot să-i prelungesc contractul celei angajate pe perioadă determinată pentru a o înlocui pe cea de-a doua salariată , până la revenirea acesteia , având în vedere lipsa de personal ? Menționez că posturile sunt într-o instituție publică . Mai trebuie organizat concurs pentru cel de-al doilea post , dacă pentru primul s-a dat ?
remus.prisecaru@scda.ro . Vă mulțumesc frumos .
Nu , este personal contractual .
Anexa 2 la ordinul 50 grupe de muncă . Bună ziua . Îmi poate cineva pune la dispoziție anexa 2 cu toate punctele inclusiv cele introduse după 1994 ?
Bună ziua . Vă rog să mă lămuriți cu o problemă legată de angajarea unei persoane . Avem un candidat la concurs care este rudă cu șeful de departament în care se găsește postul (candidatul este mătușa șefului de departament) . Se poate respinge dosarul pe motiv de conflict de interese ?
Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc pentru a-mi supraveghea mașina ? Mulțumesc
Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Pentru un angajat din sistemul bugetar care a efectuat ore suplimentare într-o anumită perioadă în momentul când i se acordă recuperare i se cuvine a i se plăti și indemnizația de hrană sau nu ? Mulțumesc