avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate remuspr

Activitate remuspr

Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc pentru a-mi supraveghea mașina ? Mulțumesc
Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Pentru un angajat din sistemul bugetar care a efectuat ore suplimentare într-o anumită perioadă în momentul când i se acordă recuperare i se cuvine a i se plăti și indemnizația de hrană sau nu ? Mulțumesc
Bună ziua . Am o nelămurire și vă rog să mă ajutați în următoarea problemă : Pentru un angajat care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate dar executarea pedepsei a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare potrivit noului cod de procedură penală , trebuie să îi încetez contractul de muncă sau nu ? Vă mulțumesc .
Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Un mediator care activează în cadrul unui cabinet de mediere dar nu are contract de muncă poate beneficia de vechime în muncă pentru activitatea prestată în cadrul cabinetului ?
Bună ziua ! Lucrez într-o instituție publică , supusă legilor de salarizare din sistemul bugetar . În cursul lunii aprilie un salariat de la serviciul contabilitate a fost nominalizat persoană desemnată pentru activitatea de control financiar preventiv . Potrivit legii salarizării unitare , la art. 15 este prevăzută majorarea salariului de bază cu 10% . Întrebarea mea este se poate acorda acest spor având în vedere prevederile art. I pct.12 din Ordonanța de urgență nr.1 / 2020 care spune că nivelul sporurilor rămâne plafonat la nivelul celor acordate în luna decembrie 2019 , având în vedere că salariatul respectiv nu a beneficiat în anul 2019 de acest spor ? Vă mulțumesc .
Bună ziua !
Vă rog să mă ajutați în următoarea speță : Un salariat a fost în concediu de odihnă din decembrie 2019 până în ianuarie 2020 . La plecarea în concediu i s-a calculat concediul pe baza salariului din decembrie 2019 . Începând cu luna ianuarie i s-a mărit salariul . Întrebare : Indemnizația de concediu aferentă zilelor efectuate în luna ianuarie 2020 rămâne la valoarea calculată în decembrie sau trebuie recalculată la noul salariu ? Vă mulțumesc .
Răspuns la discuția Stagiul de debutant
Personal contractual
Cât este perioada în care un salariat încadrat într-o instituție publică poate funcționa ca debutant ? După îndeplinirea termenului salariatul trebuie să susțină un examen sau este suficientă o decizie de promovare a ordonatorului de credite ? Vă mulțumesc .
Răspuns la discuția Stabilire salariu
Data stabilirii salariului este 23 august 2019
Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . În unitatea noastră pe data de 23 august s-au produs modificări organizatorice în sensul că mandatul directorului a fost suspendat începând cu data de 23 august 2019 , iar persoana respectivă a fost repusă pe postul deținut anterior . La stabilirea salariului pot să mă prevalez de art.27 și art.39 alin(4) din Legea 153/2017 , având în vedere că la acea dată nu aveam funcție similară în plată ? Vă mulțumesc anticipat .