avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificări contract de muncă pe perioadă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificări contract de muncă pe perioadă determinată

Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Am o salariată angajată pe perioadă determinată în locul unei angajate aflată în concediu de creștere copil . Titularul postului s-a întors mai devreme decât era prevăzut . În această perioadă o altă salariată care ocupă un post cu o funcție similară într-un alt departament a intrat în concediu de maternitate . Pot să-i prelungesc contractul celei angajate pe perioadă determinată pentru a o înlocui pe cea de-a doua salariată , până la revenirea acesteia , având în vedere lipsa de personal ? Menționez că posturile sunt într-o instituție publică . Mai trebuie organizat concurs pentru cel de-al doilea post , dacă pentru primul s-a dat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 21 Februarie 2025
Nu puteti face prelungire ... In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

In opinia mea, ar trebui organizat un nou concurs.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri: Va rog, colega mea este in concediu ccc( pana ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim concedii succesive cresterea copilului mariusghe2003 mariusghe2003 o salariata a intrat in concediu crestere copil in perioada 07.06.2011- 07.04.2013, CIM-ul fiind suspendat pe aceasta perioada. Pentru perioada aug. ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)